https://www.randstad.beterug-aan-het-werk-na-ziekte
https://www.randstad.beterug-aan-het-werk-na-ziekte

De impact van een slepende ziekte op je persoonlijke en professionele leven kan enorm zijn. Nadien wil je opnieuw aan de slag, maar dat doe je best niet onbezonnen. Katrien Kerckhove, hr-manager Randstad, over terugkeren na ziekte

terug aan het werk na langdurige ziekte.

quote icon

Als je ziek bent, is werken iets ver van je bed. Als je langdurig thuis moet blijven, wordt die afstand elke dag groter. De drempel om terug te keren lijkt steeds hoger te worden, zegt Katrien Kerckhove, hr-manager van Randstad.

Met regelmatige contacten hoef je de band met je werkgever niet volledig door te knippen, uiteraard met alle respect voor je genezingsproces en voor het medisch beroepsgeheim. Tijdens een voorafgaand evaluatiegesprek bekijk je wat je kunt en wilt doen bij je terugkeer. Niets mag hierbij taboe zijn. Een ziekte maakt je bewuster, kan je veranderen: benoem wat je voelt. Zoek samen met je werkgever naar een goede oplossing, op maat van je mogelijkheden en ambities. Draai jezelf geen rad voor de ogen. Een ziekte kan ook het einde van de samenwerking betekenen. 

quote icon

Na een langdurige afwezigheid kom je terug op de werkvloer alsof het een eerste schooldag is, met alle angsten en onzekerheden van dien.

Ongetwijfeld is er veel veranderd. Neem de tijd om je in te werken en zit geregeld samen met je manager om te zien of alles de gewenste richting uitgaat, voor jou en voor je werkgever. Ga ook hier geen taboes uit de weg.