fraudepogingen door misbruik merken Randstad Group.

Houd er rekening mee dat het steeds vaker voorkomt dat personen die op geen enkele manier verbonden zijn met de Randstad Group, zich ten overstaan van de buitenwereld voordoen als zijnde deel uitmakend van één van de Randstad merken. Zonder onze toestemming:

  • doen deze personen zich voor als recruiter van een Randstad-bedrijf door contact op te nemen met mensen (b.v. via e-mail, brief, telefoon, sociale media) over een "geschikte positie" (hetzij een echte vacature van een Randstad-bedrijf of een nep-bedrijf); of
  • proberen deze personen mensen over te halen hen te contacteren via nep-advertenties voor jobs die zij op (werkgelegenheids) websites plaatsen, gebruikmakend  van een Randstad-merk.

Deze personen in kwestie vragen hun "potentiële slachtoffers" om hen allerlei persoonlijke informatie te verstrekken en om (een) betaling (en) te doen. Weet dat onder geen enkel beding de Randstad-merken ooit een betaling of een kopie van een creditcard of bankkaart van een kandidaat vragen tijdens een wervings- of zoekproces.

Indien je weet hebt van (mogelijk) misbruik van de merken van de Randstad Group en in het bijzonder van fraudepogingen, meld dit dan zo snel mogelijk aan quality@randstad.be.