nieuwe_job
nieuwe_job

Weten wanneer het tijd is om van job te veranderen is niet altijd simpel.  Gelukkig moet je niet in het duister tasten: er zijn signalen die duidelijk maken dat het tijd is om een nieuwe job te zoeken. Herken je jezelf in een van onderstaande situaties?

1. je verveelt je op het werk

Tot op zekere hoogte is verveling normaal: in elke functie komt routine voor, op welke trede van de ladder je je ook bevindt. Op die momenten zijn er verschillende manieren om nieuw leven in je job te blazen. Maar wanneer is die verveling genoeg om van job te veranderen? Wanneer de verveling aanhoudt.

Voel je de verveling al 6-12 maanden aanhouden? Bespreek dit eens met je manager. Vraag om meer verantwoordelijkheden, nieuwe uitdagingen of opleidingsmogelijkheden. Verandert er na dat gesprek weinig of niets? Dan is het tijd om een nieuwe job te zoeken. Een mooie kans om nieuwe horizonten te verkennen!

2. je wordt niet naar waarde geschat

Niets knaagt zo erg aan je motivatie als lang en hard werken zonder enige waardering. Als je niet naar waarde wordt geschat, is het moeilijker om gemotiveerd te blijven. Het geeft je misschien zelfs het gevoel dat je werk er helemaal niet toe doet. Dat roept frustratie en wrevel op, en laat dat nu net niet zo gezond zijn.

Het is mogelijk dat de bedrijfscultuur van je huidige organisatie erkenning niet hoog in het vaandel draagt. Als je je ondergewaardeerd voelt, is het tijd om een nieuwe job te zoeken waar ze je bijdrage wel appreciëren.

3. je kan niet doorgroeien

Hoe ver je ook staat in je carrière, je moet altijd blijven bijleren en groeien. Heb je in de laatste 12 maanden geen nieuwe inzichten of vaardigheden ontwikkeld? Dan kan dat betekenen dat je ter plaatse blijft trappelen. Vraag om nieuwe projecten of verantwoordelijkheden. Heb je je uiterste best gedaan en krijg je nog steeds geen uitdagingen voor de kiezen? Dan kun je beter op zoek naar een werkgever die je wel wil helpen groeien.

4. je bent niet (meer) gemotiveerd

Denk je elke avond aan de werkdag die er weer aankomt? Vertrek je ‘s ochtends met tegenzin naar je werk? Wanneer je je motivatie verliest, wordt je werkdag een stuk zwaarder. Op dat moment overweeg je best om een nieuwe job te zoeken.

Als je gemotiveerd kan werken, voel je namelijk de passie voor je vak en wil je klimmen op de carrièreladder. Mis je dit gevoel bij je huidige werknemer? Dan is het tijd voor de volgende stap!

5. je voelt je onrustig en zenuwachtig 

Luister naar je lichaam en de signalen die het uitzendt. Stress over en op het werk uit zich als een gebrek aan energie of eetlust, rusteloosheid en een slecht slaappatroon. Bovendien kan je er humeurig van worden - wat de sfeer op de werkvloer niet bevordert. 

Als de stress van je job je ook na je uren, in het weekend en zelfs in je slaap parten speelt, moet je nagaan of het wel gezond is om bij je huidige werkgever te blijven. In veel gevallen is het een goede keuze om een nieuwe job te zoeken. Een gezonde work-lifebalans is namelijk belangrijk voor je werkgeluk. 

6. je praat alleen nog maar over het werk

Als je na een lange dag thuiskomt en alleen maar over je werk wil praten, is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Af en toe een slechte dag bespreken met familie of vrienden is normaal, maar de stress op je werk mag je leven niet overnemen. Luister een paar dagen naar jezelf wanneer je thuiskomt en ga na hoe je over je job praat. Als het meestal negatief is, weet je dat het tijd is voor een nieuwe job.
 

moet jij op zoek naar een nieuwe job? 

Weet je niet wanneer je van job moet veranderen? Denk eens na over deze zes signalen en ga na of ze ook op jouw leven van toepassing zijn.

Als dat zo is, bedenk dan eens hoe je zou willen dat je loopbaan eruitziet. Hoe kan jij je droomjob vinden? Hoe belangrijk is je carrière? Zoek naar iets wat je voldoening schenkt en overeenstemt met je toekomstplannen. Klaar om een nieuw pad in te slaan? Lees dan eerst wat je rechten zijn wanneer je zelf ontslag neemt
 

Randstad helpt je een nieuwe job te zoeken

Een nieuwe job vinden is een spannende uitdaging. Je moet je eigen capaciteiten goed in kaart brengen en de arbeidsmarkt uitpluizen voor mooie kansen. Of je nu klaar bent voor een volledige carrièreswitch of een nieuwe werkgever zoekt binnen dezelfde sector, Randstad kan je helpen. Ben je benieuwd of wij jou kunnen linken aan een nieuwe job?

ontdek ons jobaanbod