https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Als werkzoekende opvallen bij een bedrijf: het is een vak apart. Maar solliciteren kun je leren. Randstad helpt je bij het opstellen van je cv en sollicitatiebrief en bereidt je voor op het sollicitatiegesprek. Zo word je al gauw een echte pro.

Als werkzoekende opvallen bij een bedrijf: het is een vak apart. Maar solliciteren kun je leren. En Randstad helpt je daar graag bij.

Voorbereiding: weet wat je wil
Je hebt een opleiding. Je hebt talenten. Je hebt misschien al werkervaring. Maar weet je ook wat jij verlangt van een job? Je Randstad-consultant gaat samen met jou op zoek. Want bedrijven werken graag met mensen die weten wat ze willen.

Je cv of curriculum vitae: jouw businesskaartje
Je cv geeft informatie over jezelf, je opleiding, je interesses, je vaardigheden en je werkervaring. Je cv bevat ook je contactgegevens: gsm-nummer, e-mailadres, LinkedIn-profiel en eventueel je Twitteraccount.

Je motivatiebrief: maak de lezer nieuwsgierig
Waarom moet het bedrijf jou aannemen? Zorg voor een sterke openingszin, korte paragrafen, een vlotte schrijfstijl én een persoonlijke touch. Tip: vergeet je spelling niet te checken.

Het sollicitatiegesprek: wees jezelf
Kan je de job aan? Wil je de job? Pas je in het bedrijf? Het is altijd een goed idee om het bedrijf op voorhand even te googelen. De interviewer peilt naar je motivatie. Bereid je dus goed voor. Verwacht je aan vragen als: 'Wat zijn je sterke punten? Waarop moet je extra letten?' Tip: kom op tijd, verzorg je kledij, verkoop jezelf (maar blijf bescheiden) en aarzel niet om zelf ook vragen te stellen.