https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Toen Wendy Leblon (31) een carrièreswitch overwoog, was interimwerk wel het laatste waaraan ze dacht. Want de onzekerheid van weekcontracten? Dat zag ze niet zitten. Tot ze een telefoontje kreeg van Randstad-consultant Laura. Of ze geen opleiding tot logistiek bediende wilde volgen bij Portilog? Intussen heeft Wendy een vast contract beet bij Rentokil Initial.

Wendy Leblon werkte tien jaar lang in de zorgsector en daarna drie jaar in een beenhouwerij. Allebei fysiek zwaar belastende jobs. Toen ze zonder werk viel, gooide ze het over een andere boeg. “Ik ging in op een voorstel van Randstad om een opleiding tot logistiek bediende te volgen. In twee weken tijd zou ik de kans krijgen te ontdekken of dat iets voor mij was. Bovendien gaven ze mij 90 procent jobzekerheid als ik de opleiding succesvol zou afronden. Dus zei ik volmondig 'ja'!”

Nog tijdens de opleiding kreeg Wendy al een job als logistiek bediende aangeboden bij Luiknatie. “Dat was helaas niet de ideale match en mijn contract werd niet verlengd. Toch was het een goede eerste ervaring. Ik drong er bij Randstad op aan dat ik meteen opnieuw aan de slag wilde. En kijk: drie dagen later mocht ik al beginnen bij Rentokil Initial. Daar heb ik nu een vast contract.” Haar nieuwe job bevalt Wendy uitstekend: “Orders verwerken, transport regelen, … mijn takenpakket sluit perfect aan bij mijn competenties.”

  

morele steun

En haar oordeel over interimwerk? Dat heeft Wendy intussen helemaal bijgesteld.

quote icon

Die onzekerheid van weekcontracten schrikte me eerst echt af. Als je werkgever merkt dat je niet past bij het bedrijf, kan die heel snel beslissen dat de samenwerking stopt. Maar dat geldt evengoed andersom: als het bedrijf voor jou geen goede match is, hoef je er ook niet te blijven. En dan zoeken ze bij het interimkantoor naar iets wat beter bij je past. Bovendien kreeg ik er morele steun. Toen de job bij Luiknatie niet goed uitpakte, was ik even heel down. De consulenten van Randstad hebben me toen echt gemotiveerd om de moed erin te houden. Zij zijn oprecht met je begaan. Daarvoor ben ik hen heel dankbaar.

Overweeg je, net als Wendy, een carrièreswitch? Volg de opleiding logistiek bediende en ga daarna meteen aan de slag!