opleiding_logistiek_coordinator
opleiding_logistiek_coordinator

een eerste job via Randstad…

Mohamed zocht op 24-jarige leeftijd een job. Daarom solliciteerde hij via Randstad voor een job als orderpicker bij Ceva Logistics. Na een gesprek en een paar succesvolle tests ging hij er voor meer dan een jaar via een uitzendcontract aan de slag.

… en een eerste opleiding

Mohamed werkte op verschillende Ceva Logistics-afdelingen en merkte op dat het bedrijf nood had aan heftruckchauffeurs. Gezien die functie minder zwaar zou zijn dan zijn job als orderpicker, zette hij alles op alles om zijn vaardigheden aan te scherpen. “Het werk van een orderpicker is heel fysiek. Wanneer je heftruckchauffeur bent, doet de machine het werk voor je,” legt hij uit. Hij vroeg Randstad om ondersteuning in zijn groeitraject.


nieuwe ambitie

Maar voor Mohamed bleef het niet bij een opleiding tot heftruckchauffeur. Hij bleef ambitieus carrièredoelen stellen. De volgende droom? Logistiek coördinator. Maar deze opleiding zou meer tijd en moeite vergen dan een dagopleiding. Daarom vertrouwde hij op Valérie, een van onze Randstad-consultants, om zijn carrièreplan uit te stippelen.
Begeleiding via Randstad van A tot Z
Na wat aanmoediging van zijn Randstad-consultant en werkgever begon Mohamed toch aan de opleiding voor logistiek coördinator. “Ik zei tegen mezelf: als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Ik kreeg de steun van Randstad en Ceva, en dat heeft me gemotiveerd om de volgende stap te zetten,” vertelt hij.
 

quote icon

Het is de steun van Randstad en Ceva die me gemotiveerd heeft om de volgende stap te zetten.

Het traject is best pittig: 4 maanden opleiding, gevolgd door 7 maanden op de werkvloer om de procedures en regels te leren kennen. “Dat was een moeilijk jaar, maar ik wist dat ik er goed aan deed,” zegt Mohamed. “Maar de docenten geloofden in ons en ik voelde me echt gesteund.”

beloonde moeite

Na een intens jaar kon Mohamed eindelijk genieten van het resultaat van zijn inspanningen. Dankzij de opleidingen kon hij binnen Ceva Logistics zijn carrière een duwtje in de rug geven in een meer comfortabele job – waarin hij kon rekenen op een hoger loon.

“Dankzij deze opleidingen ben ik van arbeider tot werknemer gegroeid – en heb ik een beter loon. Ik voer een bureaujob uit, hou me bezig met management en controleer of de bestellingen goed doorkomen. Ik heb flexibele uren en kan zelfs telewerken. Dat is veel comfortabeler.”

vandaag heb ik werkzekerheid

Dankzij zijn opleiding heeft Mohamed een sterker profiel op de arbeidsmarkt: “Vandaag geniet ik van werkzekerheid,” stelt hij. De logistieke sector werft veel aan en hoewel Mohamed momenteel een vervangingscontract heeft is hij al zeker van een job.

Nog ambitie voor de toekomst? “Momenteel richt ik me op wat ik heb,” vertelt hij. “Maar zodra ik deze functie goed ken, hoop ik nog meer te groeien. Misschien word ik wel magazijnmeester of manager.”