alla
alla

Alla verhuisde van Rusland naar België voor de liefde en liet niet alleen haar vaderland, maar ook haar carrière achter. Een nieuw land leren kennen én een job zoeken is niet simpel – zeker wanneer je geconfronteerd wordt met een onbekende taal. Maar met de ondersteuning van Randstad en flink wat inzet werd het startschot voor Alla’s Belgische carrière gegeven. 

uitgebreide ervaring en een heleboel soft skills

In Rusland behaalde Alla eerst twee masterdiploma’s (een in economie en een in finance), waarna ze ervaring opdeed als Financieel Analyst. Zo groeide ze door tot manager op 25-jarige leeftijd, leerde ze met klanten omgaan, leiding geven en het overzicht bewaren in een drukke sector. Met zo’n ervaring en skills is ze dus zonder twijfel een aanwinst. En toch verliep de zoektocht naar een job in België moeizaam.

op zoek naar een job in België

Alla solliciteerde verschillende keren en bereikte vaak de laatste ronde van het selectieproces. Maar toch werd ze niet aangenomen. In België besliste ze om een volledig jaar Nederlands te studeren en zo haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. “Ik weet niet of taal de reden was waarom ik niet werd aangenomen, maar ik vind dat het in België moeilijker is om een job te vinden zonder kennis van het Nederlands,” verklaart ze.

Na een intensieve opleiding aan de KU Leuven ging ze weer op zoek. 

opportuniteiten in zicht

Idealiter zou Alla haar carrière als financieel analyst verderzetten. Maar omdat je daar in België een speciaal diploma voor nodig hebt, zou dat voor Alla nog 3 tot 4 jaar extra op de schoolbanken betekenen.  

Ze besloot dus om haar pijlen op de logistieke sector en customer service te richten. Gezien de soft skills die Alla al vergaard had, en de ervaring die ze met de logistieke sector opdeed in haar opleiding in Rusland, begreep ze de sector en zou ze hier haar talent kunnen uiten. Ook in deze sector doorliep ze vaak een aanzienlijk sollicitatieproces, maar werd er toch telkens een andere kandidaat gekozen. Tot ze Randstad leerde kennen.

het startschot van randstad

Via familieleden kwam Alla in contact met Randstad en leerde ze het opleidingstraject kennen. Om haar carrière te lanceren in België adviseerde Jeroen, Alla’s Randstad-consultant, haar om een logistieke opleiding te volgen. Ze had de juiste kwalificaties al op zak en Randstad zou de kosten dragen. Bovendien zou deze logistieke opleiding mooi op haar cv staan. 

een intensieve, volledige opleiding

Vier dagen lang volgde Alla de logistieke opleiding om de Belgische logistieke sector – met al haar regels en terminologie – te leren kennen. Alla slaagde met glans en kreeg een bijhorend certificaat. 

Na de opleiding organiseerde Randstad een speeddatingsessie voor de studenten. Zo kwam Alla in contact met verschillende bedrijven uit de logistieke sector die op zoek waren naar profielen zoals dat van haar. Door deze gesprekken kreeg ze meteen na de opleiding verschillende interviews én aanbiedingen te pakken. Alla ging bij Air france/KLM cargo als customer service medewerker aan de slag, en de rest is geschiedenis.

quote icon

Ik raad het opleidingstraject 100% aan!

Alla

Ze kan naar eigen zeggen nog steeds rekenen op de ondersteuning van Randstad wanneer ze vragen heeft of gewoon meer informatie wil over de sector of haar loopbaan. Bovendien heeft ze al verschillende vrienden doorverwezen naar de diensten van Randstad. “Bij Randstad zitten de experts. Zij kunnen je aan een baan helpen,” vertelt ze hen steevast.

van customer service medewerker tot supervisor

Ook bij Air france/KLM cargo zette Alla zich keihard in voor haar carrière en groeide ze al snel door tot customer service supervisor. “Rond het einde van mijn opleidingstraject heb ik een vast contract gekregen en 2,5 jaar later ben ik supervisor en leid ik 12 mensen,” vertelt ze. 

In haar nieuwe job is ze niet alleen verantwoordelijk voor die 12 mensen, maar ook voor de taakverdeling en de schema’s. Bovendien neemt ze deel aan innovatie- en optimalisatieprojecten binnen het bedrijf om de interne werking te verbeteren.

toekomstplannen

De ambitie van Alla is zelfs na haar uitgebreide carrière nog niet afgenomen.

quote icon

Ik ben gelukkig in mijn job en dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, maar ik kijk ook uit naar de volgende stap. Customer service manager is voor mij de volgende logische stap en daar wil ik voor gaan.

Alla