https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Is de logistieke sector voor jou onbekend terrein? Leer 'm dan kennen dankzij Randstad en Portilog! Deze veelzijdige branche heeft heel wat toffe jobs in de aanbieding voor mensen met totaal uiteenlopende achtergronden. De opleidingen van Randstad en Portilog vormen de ideale springplank.

niets te verliezen

Heb je geen ervaring met de logistieke sector? Geen nood! We hadden een gesprekje met Sevgi, een enthousiaste jonge vrouw die jarenlang in de horeca werkte, maar het roer wilde omgooien.

“Ik heb heel graag in de horeca gewerkt, maar wilde iets meer structuur in mijn leven. Ik dacht: wat heb ik te verliezen? Ik heb enkele vrienden en familieleden die in de haven en de logistiek werken, het leek me een heel interessante wereld.” “De opleiding is heel divers”, gaat Sevgi verder. “Maandag gingen we meteen van start met een interessante rondleiding in de haven. Twee weken opleiding lijkt misschien niet voldoende om alle facetten van de logistiek te leren kennen, maar het heeft me echt geholpen. Ik ben heel blij met de kans die Portilog en Randstad me hebben gegeven.”  

enorm veelzijdige sector

Ook Nathalie, nu aan de slag als Account Manager, koos voor deze opleiding via Randstad en Portilog.

“Ik wist helemaal niet welke richting ik wilde uitgaan op professioneel vlak. En net daarom bleek de logistieke sector een goede keuze”, legt ze uit. “De sector is zo enorm veelzijdig, dat je op elk moment kan kijken welke functie je het beste ligt: account manager, expediteur, customer service medewerker…” Na de opleiding ging het plots heel snel voor Nathalie. “Zodra de cursus start, ga je al solliciteren. Een week nadat ik bij Randstad was binnengestapt, had ik al een contract ondertekend. Net als de rest van mijn klas, trouwens.”

Ook Sofyan kon dankzij zijn opleiding meteen aan de slag. “Tijdens de cursus kregen we een totaalpakket voorgeschoteld over wat de logistieke sector inhoudt. Zowel luchtvracht, zeevracht als douane kwamen aan bod”, vertelt hij. “Ik had tijdens mijn opleiding heel wat gesprekken met logistieke bedrijven, waardoor ik achteraf meteen aan de slag kon!”