verpleegkundige
verpleegkundige

Wanneer Salimatou en Inssaf over hun job als verpleegkundige vertellen, is de passie in elk woord voelbaar. Ze hebben hun plek gevonden in de zorgsector, zoveel is zeker. Bovendien werken ze met een uitzendcontract via Randstad Medical. Dat geeft hen de vrijheid om hun zorgjob in de beste omstandigheden uit te oefenen.

waardering heeft geen prijs

Waarom zijn Salimatou en Inssaf zo bezield door de job van zorgkundige? Ze werken met zoveel hartstocht omdat ze heel wat betekenen in het leven van hun patiënten. En de waardering nemen ze er graag bij. Elke dag opnieuw.

 

Salimatou : “Ik help de mensen met het grootste plezier. Het bedankje dat ik ervoor terugkrijg, doet mij deugd. En is er een noodgeval en slagen we erin een patiënt te reanimeren? Dan zeg ik trots tegen mezelf: ‘Ik heb een leven gered!’”

 

Ook Inssaf doet meer dan zorg verlenen alleen: “Het raakt me als ik merk dat luisteren zo’n positieve impact heeft op mijn patiënten.”

quote icon

Het raakt me wanneer ik merk dat luisteren zo’n positieve impact heeft op mijn patiënten.

Inssaf
verpleegkundige via Randstad Medical

De belangrijkste uitdaging? Dat is de tijd. Salimatou: "Soms frustreert het mij dat ik door de werkdruk niet zolang met iedereen kan doorbrengen als ik wil." Maar wanneer Salimatou haar ex-patiënten opnieuw tegenkomt, verdwijnt dat gevoel als sneeuw voor de zon. In hun ogen ziet ze de bevestiging dat haar missie geslaagd is.

kiezen voor vrijheid en flexibiliteit

Voor heel wat mensen is een vast contract de heilige graal. Niet voor Inssaf en Salimatou. Sinds de start van hun loopbaan werken ze beiden als uitzendkracht via Randstad Medical. Wat zit er achter deze doelbewuste keuze? “Vrijheid en flexibiliteit”, antwoorden Inssaf en Salimatou in koor.

Inssaf: “Ik kies mijn werkschema en neem mijn vakanties op wanneer dat mij uitkomt. En wil ik in het weekend werken om tijdens de week vrijaf te hebben of andersom? Dan kan dat.”

 

Ook Salimatou ziet als moeder van vier kinderen heel wat voordelen: " Ik stel mijn werkschema op in functie van mijn gezinsleven. Ik kies wanneer ik mijn verlof inplan en als ik een volledige maand vrijaf wil nemen, dan is dat geen probleem.”

quote icon

Ik stel mijn werkschema op in functie van mijn gezinsleven.

Salimatou
verpleegkundige via Randstad Medical

elke dag iets nieuws

Als uitzendkracht reis je van de ene afdeling naar de andere. Inssaf en Salimatou zien daardoor kansen om professioneel te groeien. “Wanneer je je studie hebt afgerond, weet je niet alles”, legt Inssaf uit. “Door op verschillende afdelingen te werken, leer ik elke dag iets bij en word ik beter in mijn job.”

 

Salimatou: “Ik hou ervan om vaak met andere collega’s samen te werken. Ik pas me heel snel aan wanneer ik in een nieuw team terecht kom."

luisteren en vertrouwen

De uitzendconsulenten van Randstad Medical spelen een sleutelrol in het welzijn van Inssaf en Salimatou. Hebben ze een vraag of een probleem? Dan zorgt hun consulent voor een snelle en effectieve oplossing.

 

Inssaf: “De consulenten staan altijd klaar om me te helpen. Het voelt alsof ze me echt kennen. We hebben een hechte relatie en we vertrouwen elkaar. We zijn net een kleine familie.”

 

“Als ik me niet goed voel in een team, respecteren ze dat en plannen ze me ergens anders in”, voegt Salimatou toe. “Ze vinden altijd wel een oplossing om me tevreden te houden. Zo kan ik me concentreren op mijn job.”

Wil jij ook je zorgjob uitoefenen in de beste omstandigheden? Voltijds of deeltijds, korte, lange opdrachten, op projectbasis en zelfs vast?