logistiek_medewerker
logistiek_medewerker

Ben je op zoek naar een job met toekomst? Bedrijven in de logistiek speuren voortdurend naar nieuw talent. Zo kwam H.Essers terecht bij Marwan (25) die er als orderpicker aan de slag ging. We vroegen hem hoe zijn werkdag eruitziet: “De job vraagt misschien veel van mij, maar de tijd vliegt voorbij!”

vertel eens iets over jezelf?

Marwan: ”Ik groeide op in de Emiraten en woon nu in België. Ik ben hier nu twee jaar en acht maanden en wil iets maken van mijn leven. Daarom volg ik een cursus Nederlands en ondertussen spreek ik de taal al vrij goed. En dankzij Randstad kan ik mijn loopbaan verder uitbouwen. Zo werk ik nu als orderpicker in de logistieke sector.”

hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Marwan: “Ik heb een diploma accountancy en marketing op zak. Van een functie in de logistieke sector had ik eigenlijk geen kaas gegeten. Maar dat was geen probleem. Ik kreeg de kans van Randstad om de gratis opleiding heftruckchauffeur te volgen, een vereiste om als orderpicker aan de slag te gaan. Vandaag ben ik de trotse eigenaar van een attest heftruckchauffeur.”

hoe ziet je werkdag eruit?

Marwan: “Ik werk in twee shiften. De ene week van 6 tot 14u en de andere van 14 tot 22u. Tijdens mijn shift haal ik met de heftruck de items voor elke bestelling op in het magazijn.”

“Ik moet de producten gelukkig niet zelf zoeken. Via mijn handscanner krijg ik de locatie door. Vervolgens rij ik er naartoe met mijn heftruck, scan ik de barcode in en maak ik de producten verzendklaar. Daarnaast neem ik ook goederen in ontvangst en stockeer ze in het magazijn.”

welke voordelen heeft de job?

Marwan: “De job betaalt best goed. Naast mijn maandloon krijg ik een ploegenpremie, maaltijdcheques én een waspremie. De eerste maanden nam ik de fiets naar het werk, maar sinds kort kan ik me een auto veroorloven. En nu pik ik ook mijn vrienden en collega’s op!” (lacht).

quote icon

Sinds kort kan ik me een auto veroorloven. En nu pik ik ook mijn vrienden en collega’s op.

Marwan

heb je groeikansen in je job?

Marwan: “Gelukkig wel, want mijn plannen reiken verder dan mijn huidige functie. Ik ga de cursus reachtruckchauffeur volgen om in kleinere magazijnen te werken. En nadien wil ik me bijscholen in IT. Er zijn genoeg kansen in de logistieke sector!”

quote icon

Er zijn genoeg kansen in de logistieke sector!

Marwan

zou je een job in de logistieke sector aanraden?

Marwan: “Ik raad een job als orderpicker absoluut aan. Het geeft me voldoening. Ik moet misschien mijn aandacht erbij houden en veel heffen en tillen, maar de tijd vliegt voorbij!”

“In de logistieke sector heb je trouwens nog heel wat andere jobs. Ik denk bijvoorbeeld aan de planning opstellen of het in- en uitchecken van vrachtwagens. Je vindt vast wel iets dat bij je past.”

ben jij net als Marwan gewonnen voor een job in de logistiek?