bent u mee met de 5 grootste hr-trends?

De wereld van werk evolueert snel. Misschien wel sneller dan ooit tevoren. Als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste evoluties binnen hr. Want of u het nu leuk vindt of niet, ze zullen een impact hebben op uw hr-management. Welke hr-trends bepalen uw agenda de komende jaren? Een overzicht!

1. betere rekrutering met nieuwe technologieën

Rekrutering is ondenkbaar zonder nieuwe technologieën. Schaarste domineert de arbeidsmarkt, dus in de strijd om talent steken alle partijen een tandje bij. Dat betekent dat het rekruteringsproces nóg beter, sneller, efficiënter, objectiever en persoonlijker moet zijn om succesvol te zijn. De juiste combinatie van nieuwe technologieën (tech) en de kwaliteiten van uw recruiters (touch) zijn uw beste garantie op succes. 

 

2. meer focus op employer branding en candidate experience

Iedere werkgever weet inmiddels dat een sterk employer brand de kans op het aantrekken van nieuw talent aanzienlijk groter maakt. Hoe fijn is het als uw gedroomde kandidaat u uitkiest als werkgever? En ook: dat uw medewerkers zich niet laten weglokken door de concurrentie? Daarom zult u - meer en beter dan ooit - moeten inzetten op een strategie die uw huidige en toekomstige werknemers bevestigt in hun keuze voor u. En zorgen dat uw organisatie sollicitanten een erg goede candidate experience biedt, die de deur wagenwijd openzet en de verwachtingen waarmaakt. En heeft u de juiste mensen aan boord? Zorg er dan ook voor dat ze bij u blijven door te investeren in hun ontwikkeling en welzijn.3. upskilling: meegroeien met de toekomst

Wie niet wil weggeconcurreerd worden in de toekomst, moet innoveren. Maar innovatie werkt pas echt als werkgevers en werknemers samenwerken en beiden investeren in het ontwikkelen van de nodige expertise. De toenemende impact van technologie op het werk van mensen zorgt voor een nog grotere nood aan training en opleidingen om de digitalisering bij te kunnen benen. Maar ook vaardigheden als flexibiliteit, betrokkenheid, nieuwe invalshoeken zien en creatieve oplossingen bedenken zijn onmisbaar. Upskilling dus - en dat doe je samen.


4. diversiteit en inclusiviteit als nieuwe norm 

Een werkomgeving die een afspiegeling is van de maatschappij, waar ruimte is om van elkaar te leren en gezonde competitie tussen verschillende generaties de samenwerking mooier maakt. Maar dat zijn niet de enige redenen waarom steeds meer organisaties kiezen voor diversiteit in hun personeelsbestand. Onderzoeken laten zien dat een divers personeelsbestand ook gewoon een stuk beter presteert.


5. platformeconomie: swipen naar een baan

Zonder twijfel is de nieuwste trend de platformeconomie, ook wel gig-economie genoemd. Kort (door de bocht) gezegd: het bij elkaar brengen van vraag naar en aanbod van erg flexibel werk via een online platform. Vooral mensen die niet willen vastzitten aan vaste werktijden, contractvormen of andere reguleringen (of zekerheden - het is maar net hoe je het bekijkt) swipen graag naar hun volgende baan op een dergelijke digitaal prikbord. En neen, dat zijn niet alleen de millennials.


Wil u weten wat Randstad voor u kan doen om de snel veranderende wereld van werk mee in goede banen te leiden?