terug aan de slag

in het nieuwe normaal.

De 3 grootste HR-spelers ter wereld bundelen hun kennis. Samen willen we onze verantwoordelijkheid nemen en een belangrijke bijdrage leveren om mensen snel weer veilig aan het werk te krijgen en er mee voor zorgen dat bedrijven en economieën snel weer op gang komen. 

110 maatregelen.

Wij hebben meer dan 100 relevante gezondheids- en veiligheidsmaatregelen uit tien landen en vijf sectoren en industrieën in een wereldwijd netwerk verzameld. Deze maatregelen kunnen helpen als aanvulling op land- en sectorspecifieke protocollen. 

Het resultaat is vastgelegd in een brochure met een overzicht van een groot aantal maatregelen.

Herman Nijns, CEO Randstad Group België.

"De uitzendsector is de grootste private werkgever en hr-expert ter wereld. Hierdoor hebben we als sector heel wat ervaring met coronamaatregelen van overheden en bedrijven. Door kennis en goede voorbeelden te delen, dragen we bij aan de heropstart van de economie. Een zorgvuldige voorbereiding helpt om de economie sneller op te starten en mensen veilig en gezond weer aan het werk te laten gaan. Dat kan het verschil maken tussen een korte en een lange recessie.” 

veilig werken in het nieuwe normaal.

Een goede terugkeer naar het werk zal van cruciaal belang zijn voor het economisch
herstel na de pandemie.

Het is van cruciaal belang dat landen en industrieën de beste praktijken delen en dat er nieuwe kanalen worden gecreëerd om met de nodige snelheid effectieve protocollen te ontwikkelen.

 

veilig aan de slag.

Waarover moet u allemaal denken? Waar houdt u best rekening mee? Wat zijn goede, praktische oplossingen om zo veilig mogelijk weer aan het werk te kunnen? Ontdek de praktische tips van Kris De Meester (VBO-FEB).

 

statement.

Een terugkeer naar de werkplaats en een aangepaste werkwijze zijn belangrijk om de veiligheid en gezondheid van de werknemers en een sterk economisch herstel te verzekeren. De 'Safely Back to Work'-alliantie die we in maart 2020 lanceerden, heeft haar bereik en netwerk van deelnemende partners met succes uitgebreid. Deze wordt nu geleid door onze wereldwijde sectorvereniging, de World Employment Confederation (WEC). Als leider van deze Alliantie zal de WEC de landenfederaties en de leden uit de privésector blijven betrekken, in nauwe samenwerking met hun lokale autoriteiten en andere relevante belanghebbenden, om een veilige terugkeer naar het werk voor werknemers en organisaties over de hele wereld te ondersteunen. Op die manier wordt de cruciale rol van de private arbeidsbemiddelingssector in het tot stand brengen van gezonde, veerkrachtige arbeidsmarkten en economisch herstel voor zowel landen, organisaties als individuen na Covid 19 versterkt. Voor meer informatie of om toe te treden tot de groeiende Alliantie, ga naar wecglobal.org.