opleiding
opleiding

Heerlijk, die zomerperiode op het werk. De zon zorgt voor een vrolijke sfeer op kantoor. En je medewerkers inspireren elkaar met de meest kleurrijke vakantieverhalen. Kortom: iedereen barst van de energie. Het ideale moment voor je team om dat persoonlijke ontwikkelingplan (POP) in de praktijk te brengen en tijdens één of meer opleidingen te herbronnen. De voordelen van zo’n zomeropleiding? Die ontdek je hier.

neem voorsprong

‘Als ik straks vijf minuten tijd heb, leg ik mijn collega’s uit hoe planningstool Trello werkt. En die EHBO-opleiding voor onze technici voeg ik ook toe aan mijn todo-lijst!’

Als je je organisatie wilt verbeteren, moet je inzetten op levenslang leren. Medewerkers die continu worden uitgedaagd om nieuwe vaardigheden en kennis te verwerven, ontwikkelen een agile mindset. En die mindset helpt je als bedrijf om in te spelen op de steeds veranderende markt.

Ontbreekt het je vaak aan tijd om opleidingen in te plannen? Waarom zou je die taak dan niet naar de zomerperiode verplaatsen? Jij creëert wat extra rust tijdens de drukke werkmaanden. En je medewerkers tanken ‘s zomers inspiratie en kennis bij, zodat ze vanaf september weer met frisse moed aan de start staan.

verken je digitale horizon

De coronacrisis bracht de digitale transformatie in een stroomversnelling. Veel bedrijven botsten plots op hun grenzen, want ze bleken (nog) niet over de digitale expertise en technologieën te beschikken om futureproof te blijven. Gelukkig schuilt er in die vaststelling ook een groeikans. Want als je je grenzen kent, kun je ze ook verleggen.

Gebruik de zomerperiode om je groeikansen in kaart te brengen en er een opleidingsaanbod aan te koppelen. Ga daarvoor met je hele team rond de tafel zitten: leg hen uit waarom je nu met een leertraject start en overleg wie van jullie voor die opleidingen het meest in aanmerking komt. Zo vergroot je de kans dat je medewerkers enthousiast aan het traject starten en hun nieuwe kennis en inzichten ook in de praktijk zetten. 

wil je bouwen aan dat persoonjlijk ontwikkelingsplan?

Ontdek hier hoe je een POP op maat van je werknemers en organisatie ontwikkelt.

ontdek het hier

verover je plekje in de war for talent

Als je in de zomermaanden werk maakt van een uitgekiend opleidingsplan, heb je ook een streepje voor in de war for talent. Steeds meer sollicitanten kiezen voor bedrijven die hun waarden delen en hun persoonlijke groei ondersteunen. En je huidige medewerkers? Die appreciëren het dat je hun talenten verder helpt te ontwikkelen. En dat maakt jullie onderlinge band alleen maar sterker. 
 

maak tijd voor rust

Moet je nu je hele zomer vol plannen met opleidingen? Nee, gun je medewerkers ook de tijd om opnieuw balans te vinden. Zo creëren ze mentale ruimte om te reflecteren, out-of-the-box te denken en wilde toekomstplannen te smeden. En die wilde toekomstplannen zijn de brandstof die ons vooruit stuwen. Zorg dus voor een gezond evenwicht tussen bijleren en rust. 

Benieuwd hoe randstad je hierbij kan helpen?