randstad_youngtalents
randstad_youngtalents

Unilin, dé internationale referentie voor interieurdesign en bouwoplossingen, gelooft sterk in de kracht van jong talent – en nog meer in een goede mix van jong en oud. 

Zo bieden ze bijvoorbeeld Young Graduate Journeys aan. Binnen dit traject begeleiden en coachen ze pas afgestudeerden. Maar eigenlijk willen ze het talent nog eerder bereiken: al tijdens de studiefase. Randstad Young Talents helpt hen hierbij door studenten te matchen met een studierelevante bijbaan binnen Unilin. 

positieve beeldvorming

Lien Claes is talent manager bij Unilin. Ze licht toe waarom het voor hen zo belangrijk is om jong talent al vroeg te bereiken: “Voor ons is het een interessante bron van werving en helpt het om Unilin op een positieve manier in de markt te zetten. Het aanbieden van studierelevante bijbanen biedt bovendien een flexibele oplossing voor onze business: één à twee dagen in de week krijgen we extra ondersteuning van getalenteerde jonge mensen.”

een bijbaan die écht relevant is

Unilin zorgt ervoor dat de bijbanen die ze studenten aanbieden altijd relevant en nuttig zijn. Binnen een team wordt er daarom eerst en vooral kritisch gekeken of er wel echt een extra persoon nodig is en welke taken deze persoon zou kunnen uitvoeren.

Zodra ze intern bepaald hebben voor welke taken ze een student willen inschakelen, vullen ze een aanvraagformulier bij Randstad Young Talents in. Een consultant van Randstad Young Talents doet vervolgens de eerste screening van de kandidaten. 

Geschikte kandidaten worden daarna doorgestuurd naar de ploegleider van het team waar hij/zij zal komen te werken en die bepaalt of de kandidaat een goede fit is. Op deze manier vonden ze onder andere de gedreven student Viktor Vandenbulcke, die zes maanden als functional analyst bij Unilin werkte

focus op de juiste mindset

Hoe bepaal je welk jong talent bij je past? Unilin vindt een goede mindset vooral belangrijk. Ambitie, passie en gelijke waarden wegen voor hen zwaarder dan ervaring. 

Als de mindset goed is, dan komt de rest vanzelf. Om te zorgen dat studenten volwaardig kunnen meedraaien en zich gewaardeerd voelen, investeert Unilin veel tijd in hen. Elke student krijgt opleidingen, er zijn regelmatig feedbackmomenten en hun ploegleider en teamleden doen hun best om ervoor te zorgen dat ze zich op hun plek voelen.

 

quote icon

We willen jong talent echt meepakken en we willen dat ze zich goed voelen in de groep. Voor ons zijn ze een waardevolle asset en het is belangrijk dat ze dat ook zo ervaren.

Lien

de meerwaarde van een goede partner

Het vinden van het juiste – jonge – talent is een tijdsintensief proces. Lien is daarom blij dat Randstad Young Talents hen hierin kan ondersteunen: “Het is fijn om een professionele partner te hebben die ons helpt en die alles mee organiseert." De consultants van Randstad Young Talents zetten ons goed in de markt en hun waarden en normen liggen in lijn met die van ons.”

win de war for talent

Zit jouw bedrijf te springen om talent? Studenten hebben potentieel en doen graag nuttige ervaring op. Randstad Young Talents verbindt beide werelden en begeleidt studenten naar een studierelevante bijbaan in je bedrijf of starters naar een eerste job die optimaal aansluit bij hun profiel.