https://www.randstad.be
https://www.randstad.be
Jacqueline Demaeght is partner bij Randstad Interim Management en  al 30 jaar actief als 'matchmaker'. Bij Randstad Professionals heeft ze ervaring opgebouwd in verschillende businesslines. Haar vier concrete tips voor wie met interim-managers of consultants in zee gaat:

  

een oplossing voor een probleem

Alles start bij een uitdaging, opportuniteit of een probleem. De juiste consultant of interim-manager kan een deel van de oplossing zijn, klinkt het. 'Wij geven advies over een oplossing na een intakegesprek. Dat kan transitiemanagement zijn, maar bijvoorbeeld ook een interim-manager die het personeelsbeleid van a tot z opstart in afwachting van de komst van een interne verantwoordelijke.'

opstart en continuïteit

'Wij gaan altijd op zoek naar een expert die tijdelijk een oplossing kan bieden bij een project waarvoor de onderneming zelf niet de nodige kennis in huis heeft.' Die externe kracht kan een nieuw proces uittekenen, kan vanuit zijn expertise een deel van de hr-taak overnemen, bijvoorbeeld rekrutering, of gedurende de langere afwezigheid van een medewerker voor continuïteit zorgen.

onmiddellijk rendabel

Wie een vaste werknemer aanwerft, kijkt ook naar het groeipotentieel van de kandidaten. Bij een interim-manager of consultant is groeipotentieel van geen tel voor het bedrijf waar die aan de slag gaat. 'Onze experts werken per definitie slechts tijdelijk in het bedrijf. Belangrijk is dus dat de kandidaat vanaf dag één rendabel is. Een interim-manager heeft geen tijd om zich in te werken.'

op maat

'De behoefte van de klant vertalen we in expertise en competenties, maar we kijken ook naar het profiel van de persoon.' Een topexpert die zich thuis voelt in grote ondernemingen is niet noodzakelijk de beste interim-manager in een familiale kmo. Sector, bedrijfscultuur... spelen een belangrijke rol in het succes.