medewerkers-digitalisatie
medewerkers-digitalisatie

Digitalisatie is al jaren een trending topic, maar werd vorig jaar onvermijdelijk toen Covid-19 onze wereld ondersteboven draaide. Telewerk werd verplicht, waardoor nieuwe vormen van samenwerken, vergaderen en communiceren hun intrede maakten.

Organisaties die meesurfen op deze golf van digitalisatie, hebben een streepje voor. Ze werken efficiënter én zijn aantrekkelijker voor klanten en talent. 

Maar soms bots je op weerstand bij je werknemers: ze zijn angstig dat ze niet meer kunnen volgen, dat ze fouten zullen maken en dat al deze vernieuwing uiteindelijk leidt tot ontslag. 

Hoe creëer je een bedrijfscultuur waar digitalisatie jouw werknemers niet meer afschrikt?

Nieuwe tool of digitaal platform introduceren? Dat doe je zo!


stap 1: betrek je werknemers van start tot finish


Wie weet beter waar jouw werknemers nood aan hebben dan zijzelf? Betrek hen doorheen het volledige proces, van nood naar oplossing. 

Laat hen, om te beginnen, in groepjes praten over de beste manieren om nieuwe technologieën te introduceren. Ontwikkel daarna samen een visie: waar zouden we binnen 10 jaar kunnen staan dankzij digitalisatie?

Introduceer een proefperiode waarin ze de technologie kunnen testen. Dit geeft je werknemers een gevoel van ownership. 

Geef je werknemers bovendien de kans om bij elke fase feedback te geven. Waarom gokken wat er werkt, wanneer je het van de bron kan horen? 

 

stap 2: alles op z’n tijd


Is nu wel de juiste moment om dat nieuwe online platform te lanceren? Wanneer je veel verandering tegelijk doorvoert, zorgt dat voor verwarring en weerstand. Implementeer de digitalisatie traag en stapsgewijs zodat je werknemers niet afhaken.
 

wat-nu
wat-nu

stap 3: communiceer en maak je werknemers warm voor verandering

Praat met je werknemers vooraleer je een vernieuwing in omloop brengt. Vertel hen wat de nieuwe tool inhoudt en waarom je deze verandering doorvoert. Toon aan hoe deze innovatie zorgt voor betere samenwerking, offline beschikbaarheid en/of beter gestroomlijnde communicatie. 

En stel je werknemers ook gerust. De kans is groot dat je werknemers vrezen dat digitalisatie en automatisering leiden naar ontslag. Maak duidelijk dat dit niet het geval is en dat jouw werknemers onmisbaar zijn door van upskilling en levenslang leren een topprioriteit te maken.

stap 4: reik de juiste (leer)middelen aan

Laat je werknemers niet aan hun lot over en voorzie hen van de juiste middelen waarmee ze de technologie onder de knie krijgen. Hier moet je letten op twee zaken: de infrastructuur enerzijds, en de skills anderzijds. 

Zo mag je er bij telewerk niet van uitgaan dat jouw werknemers thuis beschikken over de nieuwste software of de snelste WiFi-verbinding die nodig is om een nieuw programma te installeren. 

Hardware en software paraat? Dan is het tijd om je werknemers aan te leren hoe de nieuwe tool te gebruiken. Er zijn bepaalde skills nodig om digitale programma’s onder de knie te krijgen. Zo wijst een onderzoek van Statistiek Vlaanderen uit dat nog 8% van de Vlaming niet wekelijks het internet gebruikt. Dit cijfer stijgt naar 18% bij 55+’ers. Een goed uitgewerkt stappenplan is dus broodnodig. 

Iedereen leert daarbij op zijn eigen manier. Zorg naast een geschreven handleiding ook voor instructievideo’s en -afbeeldingen voor de visuele leerling. Indien mogelijk, plan je ook een demo of workshop met een expert in. Geef je werknemers hier ook de ruimte om (anoniem) feedback te geven en vragen te stellen.

wat-nu
wat-nu

stap 5: focus op wat goed gaat

Je wilt je werknemers niet afschrikken als er foutjes gebeuren.  Focus daarom op wat goed gaat: dat ze openstaan voor verandering, dat ze willen bijleren en dat ze jouw bedrijf vooruit helpen richting toekomst. 

Accepteer dat er fouten gemaakt worden en wees geduldig. 

iedereen mee in digitalisatie!

Een ding is zeker: het tempo van digitalisatie op de werkvloer vertraagt niet. Integendeel. Door corona stevenen we af op een tsunami van nieuwe tools, softwares en gadgets die ons het leven gemakkelijker willen maken. En wanneer die golf op zijn piek is, kan je maar best iedereen aan boord hebben. No man left behind. 


maak je bedrijf klaar voor een gedigitaliseerde toekomst

Onze consultants van Randstad RiseSmart helpen jou graag door het opstellen van een actieplan op maat van jouw bedrijf. Want als je werknemers groeien, groeit ook je bedrijf. 
 

wat-nu-3
wat-nu-3