Wat maakt het wervingsproces van Randstad anders? Dit is een vraag die we vaak krijgen van potentiële klanten.

Als je moet beslissen of je een wervings- en selectiebureau in de arm wilt nemen om in jouw rekruteringsbehoeften te voorzien, is dat een terechte vraag.

Wij geloven dat de menselijke kant van ons bedrijf het verschil maakt. Bij Randstad stellen we mensen centraal bij alles wat we doen. We zetten ons in om alle mensen gelijke kansen te bieden en hen te helpen hun ware potentieel te realiseren.

In deze blog gaan we dieper in op hoe dit zich vertaalt in ons proces en onderzoeken we de belangrijkste elementen die dit proces onderscheiden.

beginnen met begrijpen

Een belangrijk aspect van ons wervingsproces dat ons onderscheidt van onze concurrenten is de sterke nadruk op begrip. Voordat we beginnen met het vinden van het juiste talent voor jouw bedrijf, zorgen we ervoor dat we de fijne kneepjes en de bredere context van jouw behoeften begrijpen.

Onze recruitment consultants bereiken dit door jouw bedrijf te bezoeken en jou, indien mogelijk, persoonlijk te ontmoeten om duidelijke antwoorden te krijgen op vragen als:

  • hoe is het bedrijf gestructureerd en hoe werkt jouw wervingsproces op dit moment?
  • waar heb je precies extra personeel voor nodig en wat is de bredere bedrijfscontext van deze behoefte?
  • wat zijn de specifieke vereisten voor de functies waarvoor je werft?
  • heb je talent nodig om een specifiek project te voltooien of om een tijdelijke toename van de werklast op te vangen?

We vinden begrip ook erg belangrijk wanneer we met potentiële kandidaten communiceren. Dit begrip stelt ons in staat om langdurige relaties op te bouwen en een effectieve aanpak te hanteren bij het vinden van de juiste mensen voor jouw bedrijf en de kandidaten zelf.

sourcing

Dit inzicht helpt ons om de volgende stap te zetten in jouw personeelsbehoeften: het vinden van talent.

Een belangrijke onderscheidende factor is de omvang van het talentnetwerk. Dit is het resultaat van 6 decennia lang werken in de lokale arbeidsmarkt en het opbouwen van relaties in 38 markten over de hele wereld. Als je personeel nodig hebt, zijn er duidelijke tijds- en kostenefficiëntie te behalen door samen te werken met een toegewijde rekruteringspartner in plaats van zelf de verantwoordelijkheid op te nemen.

Als er niet meteen een geschikte kandidaat beschikbaar is in onze database, gebruiken we onze inzichten in de arbeidsmarkt in combinatie met een reeks tools om specifieke functies in te vullen. Onze expertise in het aantrekken van talent, gecombineerd met onze waardevolle data, stelt ons in staat om jou te helpen bij het identificeren van de meest effectieve kanalen om in contact te komen met de juiste kandidaten. Via onze website, één van de grootste vacaturebanken, bieden wij jou een prominent platform om jouw vacatures te publiceren zodat jouw vacature de juiste kandidaten bereikt.

Voorselectie en beoordeling
Voorselectie en beoordeling

voorselectie en beoordeling

Nauw verbonden met de sourcingfase zijn de voorselectie- en beoordelingsfasen, waarin onze consultants een standaard validatieproces uitvoeren om te bepalen welke kandidaten het beste bij jouw bedrijf passen.

presentatie en interview

Zodra onze recruiters een grondige beoordeling hebben uitgevoerd, bezorgen ze jou een zorgvuldig geselecteerde shortlist van kandidaten geven. Zo kan je je vertrouwd maken met de kandidaten en op basis daarvan gesprekken plannen.

Voel je je wat nerveus? Overweeg dan om je consultant mee te laten gaan naar de sollicitatiegesprekken om je te ondersteunen. Dit kan vooral handig zijn als je nog niet veel ervaring hebt met het zelf voeren van sollicitatiegesprekken. Door samen te werken met een recruitment expert en gebruik te maken van onze kennis, kun je deze gesprekken efficiënt voorbereiden, een duidelijke structuur opzetten en ervoor zorgen dat je alle informatie verzamelt.

follow-up na indienstname

We hechten veel belang aan het leveren van toegevoegde waarde aan alle partijen die betrokken zijn bij het wervingsproces - niet alleen onze klanten, maar ook werkzoekenden.

Nadat een arbeidsovereenkomst is begonnen, volgen wij alles op. We checken regelmatig of alle partijen tevreden zijn met de vooruitgang en om indien nodig verdere ondersteuning te bieden. 

Ons doel is niet alleen om een vacature in te vullen, maar om deze uitstekend in te vullen, zodat zowel jij als de werknemer tevreden zijn.

Het vinden en doorlichten van talent kan een tijdrovende, uitdagende taak zijn, vooral in de huidige fluctuerende arbeidsmarkt en onzekere economie. Samenwerken met een rekruteringsbedrijf kan helpen om jouw pool van kandidaten te vergroten en kostbare tijd vrij te maken. Als je meer wilt weten over het verschil dat Randstad kan maken, bekijk dan onze korte gids die de verschillende stappen van ons rekruteringsproces beschrijft. 

about the author
olivier lefevre
olivier lefevre

Olivier Lefevre

lead strategic advisor randstad consultancy

Olivier werkt bij Randstad Consultancy als lead consultant waarvan employer branding een belangrijk onderdeel is. Hij werkt nauw samen met Jan Denys, onze oprichter van het jaarlijkse werkgeversmerkonderzoek, en heeft werkgeversmerkworkshops en -strategieën ontwikkeld voor zowel private als publieke bedrijven.