hr-partner

Organisaties doen een beroep op een hr-dienstverlener of op een uitzendkantoor om hen het leven gemakkelijker te maken. Omdat ze op zoek zijn naar tijdelijke of vaste medewerkers. Of omdat ze een stuk van hun personeelsmanagement of de payrolling willen uitbesteden. Of ze willen hun vacatures sneller ingevuld krijgen. Of kosten besparen met een zeer goede personeelsplanning die perfect aansluit op de bedrijfsactiviteit van dat moment. Of… al deze dingen tegelijkertijd. Maar niet elke hr-dienstverlener of ieder uitzendkantoor is een goede match. En samenwerken met de foute hr-dienstverlener kan ervoor zorgen dat je er nog een extra last en heel wat kosten bij krijgt. Deze signalen wijzen erop dat je met de foute hr-dienstverlener of het foute uitzendkantoor samenwerkt.


1. de kandidaten passen niet bij jouw bedrijf

Het is de bedoeling dat jouw hr-dienstverlener of uitzendkantoor jouw rekruteringsproces versneld in goede banen leidt. Maar matchen die kandidaten dan voldoende met jouw bedrijfscultuur? En zijn ze een juiste match met de rest van het team? Want snelheid is niet alles. Zelfs de kandidaat die op papier de beste man of vrouw lijkt voor de job en qua technische vaardigheden de perfecte match is, kan een erg negatieve impact hebben op de werkomgeving en de klantentevredenheid als ze niet de juiste persoonlijkheid hebben. 
Een rekruteringspartner die:

  • je door en door kent en weet waar jouw bedrijf voor staat en de bedrijfscultuur in de vingers heeft 
  • en vervolgens de tijd neemt om ook rekening te houden met de soft skills en de match van de persoonlijkheid van een kandidaat met jouw bedrijf is goud waard op de langere termijn. 


2. jouw hr-team heeft niet minder, maar meer werk

Je betaalt voor hr-dienstverlening, dus het laatste dat je wil is dat je twee keer moet betalen voor hetzelfde. Het juiste uitzendkantoor of de juiste hr-dienstverlener neemt jouw hr-team werk uit handen zonder de controle en het overzicht van hen weg te nemen. Een goede partner neemt werk van je over waardoor jouw mensen tijd vrij krijgen om zich te focussen op strategisch belangrijkere taken. Kortom, de juiste hr-partner moet jouw leven en dat van jouw hr-team een pak eenvoudiger maken.


3. jouw hr-partner is slecht in communicatie en opvolging

Het laatste wat je wil is dat jouw mensen het uitzendkantoor of de hr-dienstverlener de hele tijd achter de veren moeten zitten voor een stand van zaken. De juiste partner zorgt ervoor dat je constant up-to-date bent of dat je toegang hebt tot overzichtelijke rapporten over de rekrutering, de planning en de payrolling van de medewerkers.  
De juiste partner houdt jou aangesloten, en informeert jou over elke stap in het proces. Nog voor je er zelf naar moet vragen! 


4. je vertrouwt jouw hr-partner eigenlijk niet echt

Je hebt het gevoel dat jouw interimkantoor of jouw hr-partner eigenlijk nooit echt de tijd nam om jou te leren kennen. En daardoor zijn ze er tot nu toe ook niet echt in geslaagd om jouw noden goed aan te voelen en proactief mee te denken naar oplossingen. 
Leg de lat niet te laag en ga voor niets minder dan een hr-partner die je wel volledig vertrouwt. Een echte partner die jou kent, die jou de juiste oplossingen aanreikt en die je daardoor echt kunt vertrouwen. Jouw rekruterings- en personeelsbeleid zijn té cruciaal voor jouw organisatie om genoegen te nemen met minder!


5. onduidelijke rapportering

Ben je er zeker van dat jouw investering voldoende rendeert? Als je niet zeker bent, dan is het misschien wel tijd voor een evaluatie. Een sterke hr-partner is perfect in staat om zijn toegevoegde waarde voor jouw organisatie aan te tonen. En is transparant over de relevante parameters van zijn dienstverlening. Steeds meer hr-dienstverleners hebben ook de digitale rapporteringstools in huis om dat snel en efficiënt te doen!

Heb je de check gedaan en zijn er één of zelfs meerdere punten waarop jouw huidige hr-partner niet goed scoort? Neem dan zeker contact op! We leggen graag uit wat we te bieden hebben en hoe we het beter kunnen doen.