saqlain_freelance_marketeer_professionals
saqlain_freelance_marketeer_professionals

Gezien de schaarste van digitale talenten op de arbeidsmarkt kan het een hele uitdaging zijn voor werkgevers om de juiste expert te vinden. Bovendien is het aanwervingsproces vaak intens en lang. Maar een freelancer kan wellicht een oplossing bieden. Een freelancer zoals Saqlain Mughal, een van onze Professionals. Hij ondersteunt momenteel Randstad Belgium als digital inbound marketeer.

een job als digital marketeer

Saqlain Mughal werd Digital Marketeer omwille van zijn passie voor technologie en marketing. Hij gelooft in de kracht van online marketing als middel om je doelgroep te bereiken, je merkbekendheid te vergroten en conversies te genereren.

Als digital marketeer kan hij zijn creativiteit en analytische vaardigheden combineren om sterke campagnes op te zetten die tot meetbare resultaten leiden. Bovendien houdt een dynamisch landschap als dat van digitale marketing hem alert – er is altijd een nieuwe strategie om te ontwikkelen, een nieuwe trend om te ontdekken.

aan de slag als freelancer

Even geleden koos Saqlain voor de afwisseling van het freelance leven. Hij werd zelfstandig ondernemer en werkt sindsdien samen met Randstad Professionals. Via onze talentspecialisten binnen ‘sales & marketing’, Evelien Blondé (senior business development manager) en zijn mentor,  wordt hij in contact gebracht met bedrijven die zijn skills kunnen gebruiken op projectmatige basis.

Zijn eerste project? Digital inbound marketeer bij Randstad Belgium. Daar is hij de spin in het web en zorgt hij er onder andere voor dat de internationale campagnes van Randstad Global binnen de Belgische markt resultaten boeken. Saqlain schakelt met verschillende andere afdelingen binnen Randstad. 

een hart voor mensen

Nu Saqlain als consultant aan de slag is,  heeft hij het gevoel dat hij écht impact kan maken.  De passie voor de begeleiding van talenten die Randstad Belgium toont was dan ook een doorslaggevende factor toen hij dit project aanvaardde. 

quote icon

Het team van Randstad Professionals brengt bedrijven in contact met de juiste talenten en omgekeerd. Daar draag ik graag aan bij.

Saqlain Mughal
digital inbound marketeer

human-forward

Saqlain past volledig binnen ons DNA. Onze kernwaarde, human-forward, is namelijk een deel van zijn persoonlijkheid. Saqlain staat altijd met een glimlach klaar om een helpende hand toe te steken. 

de kracht van een freelancer

Een van de belangrijkste voordelen van freelancers is de flexibiliteit. Ze kunnen snel tewerkgesteld worden en gaan geen  uitdaging uit de weg. Met de begeleiding van Evelien kon Saqlain snel aan de slag bij Randstad Belgium. Zo kreeg de nationale HR-gigant snel de digitale expertise in huis die het zo dringend zocht voor haar global marketinguitdagingen binnen de Randstad group.

Als digital inbound marketeer werkt Saqlain met een heleboel verschillende profielen samen. Hij schakelt bijvoorbeeld met het legal team, de contentmarketeer, het performance team in België, SEO-specialisten, hubspot-experts en agencies. Bovendien voert hij verschillende taken uit binnen zijn expertise: hij test campagne-ideeën, rapporteert over de resultaten, etc.

Maar de variatie en flexibiliteit binnen de freelance wereld spreekt hem net aan.

quote icon

Ik kan moeiteloos van project naar project bewegen. Zo kan ik nieuwe dingen leren, en nieuwe uitdagingen aangaan.

Saqlain Mughal
digital inbound marketeer

de juiste expertise

Als je een vaste medewerker zoekt, is de vacature vaak breed, zegt Saqlain. Het omgekeerde geldt voor een freelancer. Je kan als bedrijf op zoek gaan naar specifieke skills en vindt snel wat je zoekt binnen hun netwerk omdat zij binnen elke expertise wel iemand kunnen aanbieden.

Voor Randstad Belgium was dat niet anders. Zij zochten naar marketingondersteuning en de business line sales & marketing bij Randstad Professionals had precies de juiste expert klaar om te schakelen.

ongeziene passie voor de job

Een freelancer brengt ook enorm veel passie voor de job mee. Ze weten perfect waar ze mee bezig zijn en ademen hun expertise. Freelancers weten dat ze worden ingeroepen omwille van hun kennis en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Het triggert hen net om uit hun comfortzone te stappen. Hun unieke perspectief zorgt ervoor dat je bedrijf vooruit gaat.

what’s next?

Saqlain heeft ambitie voor tien, iets wat we wel vaker zien bij mensen die de ondernemersmicrobe te pakken hebben. Zo wil hij voor nog meer prestigieuze organisaties werken. Een ambitie waar Randstad Professionals hem bij kan ondersteunen. “Je moet je ambitie en dromen uitspreken. Dan kunnen ze je de juiste ondersteuning bieden. En dan blijf je de job zelf met passie uitvoeren,” zegt hij zelf.

quote icon

Een freelancer heeft een enorme passie voor de job.

Saqlain Mughal
digital inbound marketeer

ondersteuning nodig?

Ben je op zoek naar een freelancer met passie voor de job én de juiste, specifieke skills om jouw team aan te vullen? Vertrouw op het netwerk van Randstad Professionals. Wij brengen je in contact met het juiste profiel.