clipper_800
clipper_800

Op 2 oktober voer de Clipper uit in Oostende. Aan boord: een 80-tal klanten en professionals van Randstad Professionals. Zij genoten van een zonovergoten dag op het unieke zeilschip dat sterk verbonden is met Randstad. We spraken met Jacqueline Demaeght en Bianca Vinck van Randstad Professionals over die bijzondere dag. Want zij waren erbij. U volgend jaar ook?
 

tewerkstellingsproject van randstad

De Clipper werd eind jaren ‘90 gebouwd op initiatief van Frits Goldschmeding, stichter van Randstad en zelf een verwoed zeiler. Het indrukwekkende zeilschip is gemaakt naar het model van een negentiende-eeuws koopvaardijschip, maar zit vol hypermoderne technologie. Heel bijzonder is dat de Clipper volledig gebouwd is door jonge werklozen en schoolverlaters die, onder begeleiding, een vak leerden – van schrijnwerkerij tot elektriciteit. Zo deden ze de nodige ervaring op voor een goede start op de arbeidsmarkt. 

Vandaag vaart de Clipper de wereld rond. Hij neemt deel aan regatta’s en zeilshows, maar hij kan ook geboekt worden voor luxecruises, avontuurlijke zeilreizen of events. En wat mooi is: het unieke zeilschip geeft nog steeds kansen aan talent. De internationale crew bestaat uit een mix van ervaren zeelieden en een jonge bemanning in opleiding. 
 

genieten en connecteren

Begin oktober lag de Clipper enkele dagen in de haven van Oostende. Een uitstekende gelegenheid voor Randstad Professionals om enkele klanten samen met hun partner uit te nodigen voor een uniek event: een namiddag zeilen op volle zee. Ook al waren de weersvoorspellingen niet zo gunstig, toen de Clipper om 14 uur de haven uitvoer, brak de zon door. En ze bleef. De hele dag. 

Uit de kombuis werd er heerlijk eten en drinken op tafel getoverd; wat zoetigheden bij aanvang van het event, en een feestelijk walking dinner ‘s avonds. Voor de rest waren er geen activiteiten voorzien. Alleen een zee van tijd. Wie wou, kon mee helpen zeilen met de bemanning. Maar eigenlijk was er vooral veel ruimte. Ruimte om te genieten en te connecteren. Want connecteren, dat is tenslotte waar het bij Randstad Professionals om draait. Dankzij de prachtige omgeving en de buitengewone, gedeelde ervaring, legde iedereen makkelijk contact en waren er veel fijne gesprekken – ook met de crew. Iedereen ging met een fantastisch gevoel naar huis. Een once-in-a-lifetime ervaring rijker.

In 2023 meert de Clipper opnieuw aan in Oostende. Ook dan zullen we enkele klanten en partners kunnen uitnodigen voor een unieke zeilnamiddag. De zon is al besteld. We hopen u ook te mogen verwelkomen. 
 

 Wil je al je plaats reserveren? Laat het ons weten via mail!