flexijob_inzetten
flexijob_inzetten

Flexijobs zijn een interessant hulpmiddel als antwoord op de schaarste op de arbeidsmarkt én zijn bovendien erg voordelig voor jou als werkgever. Je betaalt slechts 28% werkgeversbijdragen en je kunt snel en flexibel gemotiveerde medewerkers inschakelen wanneer dat voor jouw bedrijf nodig is.

Een flexijobber kan dus de perfecte oplossing zijn. Maar niet elke werkgever mag zomaar een werknemer met dit statuut aanwerven. Waarom dat zo is en wat de voordelen van flexi zijn, vertellen we je nu.  

voordelig flexistatuut

Als je iemand met een flexistatuut aanwerft, geniet je van een verlaagd tarief van 28% werkgeversbijdrage. Bovendien zijn de gewone RSZ-bijdragen en de bedrijfsvoorheffing niet van toepassing op het flexiloon.

De flexijobber ontvangt het uurloon dat in het contract staat. Het loon, de vergoedingen en het vakantiegeld en de werkgeversbijdrage zijn fiscaal aftrekbaar.
 

weg stress

Even een piekperiode of een druk seizoen voor de deur? Met een flexijobber ben je gerust. Je kan medewerkers met een flexistatuut een onbeperkt aantal uren inzetten op dagen wanneer jij ze nodig hebt. Bovendien maakt het niet uit hoeveel flexijobbers je inschakelt. Vandaag 10 en morgen 2 mensen nodig? Geen enkel probleem.

beschikbaarheid

Het flexi netwerk is groot. Er zijn steeds meer mensen op zoek naar een bijverdienste en het flexistatuut kan daar de ideale oplossing voor bieden. Verder hebben deze mensen uiteenlopende vaardigheden, waardoor ze een onverwachte toegevoegde waarde kunnen zijn voor je team.

passie en motivatie

Het loon dat een flexijobber verdient is onbelast. Bovendien bouw je met een flexijob ook sociale rechten op. Dat zorgt voor een flinke dosis motivatie. Verder kiezen flexijobbers er vaak voor om hun hobby uit te breiden naar een bijverdienste. Passie voor tien!

onervaren?

Flexijobbers komen vaak vanuit een totaal andere sector. Het kan zijn dat een truckchauffeur morgen planten wil gaan verzorgen, of dat een kokkin in het weekend in de winkel wil staan. Dat betekent dat je nieuwe werkkrachten misschien van de nodige opleiding moet voorzien.

Maar flexijobbers kunnen wel een nieuwe wind door je bedrijf doen waaien. En je kan vaak met dezelfde flexijobbers samenwerken zodat je na een tijdje geen opleiding meer hoeft te voorzien.

voorwaarden flexijob voor een bedrijf

Niet elk bedrijf kan een flexijobber aannemen. Dat is enkel mogelijk in bepaalde sectoren. Als je wil weten of jouw bedrijf in aanmerking komt, dan kan je dat navragen bij je sociaal secretariaat.

voorwaarden voor de werknemer

Je moet als werknemer drie kwartalen geleden minstens 4/5de gewerkt hebben bij een of meerdere andere werkgevers (dus niet bij jouw bedrijf). Het kan ook zijn dat je sinds twee kwartalen of langer gepensioneerd bent. Bovendien mag je flexjobber niet bij jou aan de slag in een periode van verbrekingsvergoeding of opzegtermijn bij jouw bedrijf.  En er  is een jaarlijkse limiet om bij te verdienen van € 12.000 (behalve als je gepensioneerd bent, dan geldt die limiet niet).

snijbloemen leroy

Na Corona merkte Snijbloemen Leroy, dat voordien nog nooit personeel had gehad, dat de vraag enorm steeg. Toen Joke van Randstad hen vertelde over de mogelijkheden van flexijobs, besloten ze de sprong te wagen. Ondertussen werken ze met 3 tot 4 flexi-jobbers die op regelmatige basis een handje toesteken op de zaterdagmarkt. “We zijn blij dat we met dezelfde personen kunnen samenwerken. Zo kan de klant rekenen op een vertrouwd gezicht,” zegt David Leroy. Over het algemeen is het Leroy-team heel tevreden over hun samenwerking met Randstad. “Randstad schakelt snel en voorziet alles. Wij hoeven enkel door te geven wat onze noden zijn en de rest gaat haast vanzelf,” zeggen ze.

quote icon

Wij hoeven enkel door te geven wat onze noden zijn en de rest gaat haast vanzelf.

team snijbloemen leroy

hulp nodig?

Je selecteert zelf je flexijobber en Randstad ontzorgt je met de administratieve rompslomp of wij gaan voor jou op zoek naar geschikte flexi-jobbers op maat van je bedrijf. Zo kan jij de focus leggen op je business. Komt er een piekmoment aan of raken je weekend vacatures niet ingevuld? Randstad kan je helpen. Wij zoeken het profiel dat bij je past.