https://www.randstad.be
Liege Airport is de meest aantrekkelijke werkgever in de Luikse regio. Iets meer dan de helft (50,6%) van de Luikenaars die het bedrijf kennen, wil er graag werken. Daarmee haalt de luchthaven het van speelgoedketen Jouets Broze (43%) en farmabedrijf Mithra (41,3%). TEKST

Randstad onderzoekt al 17 jaar de aantrekkelijkheid van bedrijven met meer dan 1.000 werknemers in 26 landen wereldwijd. Sinds enkele jaren neemt de hr-dienstenleverancier ook kleinere bedrijven onder de loep. Daarvoor riep Randstad de Regional Award in het leven. Die gaat op zoek naar aantrekkelijke werkgevers op regionaal niveau. Dat onderzoek vond dit jaar voor de tweede kaar in de Luikse regio plaats, met Liege Airport als winnaar.

Christian Delcourt, directeur communicatie van de luchthaven, ziet de award als een kans om Liege Airport bekender te maken als werkgever. 'Vorige keer strandden we op de tweede plaats. Dat we nu winnen, zie ik als een beloning voor 27 jaar hard werken. We hebben onszelf al die tijd steeds in vraag gesteld en zo vooruitgang geboekt.'

Liege Airport heeft bijvoorbeeld partnerships met de Waalse arbeidsbemiddelaar Forem en het competentiecentrum Technofutur TIC. Samen organiseren ze gespecialiseerde luchtvaartopleidingen.

'Tewerkstelling creëren is een deel van onze missie. Net als het ontwikkelen van de regionale economie ontwikkeld en het aantrekken van investeerders', legt Christian Delcourt uit.

Liege Airport is voor de regio een belangrijke economische pool. 'De circa 400 hectaren aan gronden rond de luchthaven zijn uitsluitend voorbestemd voor nieuwe bedrijven. Dat betekent ook extra jobs', vertelt de communicatiedirecteur.

De raad van bestuur van Liege Airport kende onlangs 20 miljoen euro toe voor de bouw van nieuwe vrachtentrepots. Die investering kadert in een ontwikkelingsplan voor de komende 15 jaar. 'En dan spreken we nog niet over de ongeveer honderd bedrijven die we rond ons hebben verzameld. Ook zij dragen bij tot de ontwikkeling van de luchthaven', aldus Christian Delcourt.

Te midden van al die groei moet de mens en de werknemer wel centraal blijven staan, meent hij.

'Persoonlijke ontplooiing is voor ons erg belangrijk. We werken dan ook zeer hard aan de vertrouwensrelatie met en de waardering van onze werknemers. Betrokken en geëngageerde medewerkers zijn een absolute prioriteit. Omdat we alleen zo een optimale service kunnen bieden, zowel vandaag als in de toekomst.'

enkele kerncijfers (2017)

- 1ste vrachtluchthaven van België

- 8ste vrachtluchthaven van Europa

- ruim 700.000 ton vervoerde goederen

- 300.000 passagiers per jaar

- 15 bestemmingen

- 3.000 spontane sollicitaties (en evenveel verstuurde antwoorden)

- 200 medewerkers