consultant_days_professionals
consultant_days_professionals

Werk hebben draait om meer dan werken. Het gaat ook om ergens bij horen. Je verbonden voelen met je team en met je werkgever. Het spreekt voor zich dat dat niet zo evident is voor consultants die regelmatig van project en bedrijf wisselen. Daarom organiseert Randstad Professionals Consultant Days.

Bij Randstad Professionals vinden we het heel belangrijk dat onze consultants zich met ons verbonden voelen. We willen voor hen een ‘warm nest’ zijn. Een community waarin ze zich goed voelen. Een veilige thuishaven. Daarom organiseerden we dit jaar al twee Consultant Days. Jonas en Amina weten er alles over.

'Midden november verwelkomden we onze consultants op de tweede editie van de Consultant Days. Op drie locaties, verspreid over het land, organiseerden we een workshop, gevolgd door een etentje. Met zo’n ‘personeelsactiviteit’ willen we de band tussen ons en de consultants, maar ook tussen de consultants onderling versterken. Het herinnert hen eraan dat ze ergens bij horen. Onze consultants zijn natuurlijk heel verschillend. Ze hebben heel uiteenlopende specialiteiten. Dat maakte het niet eenvoudig om een interessant onderwerp te vinden voor de workshop. Maar met ‘Positieve focus’, een heel toegankelijke workshop van StreetwiZe*, sloegen we de nagel op de kop. Het waren drie ronduit positieve avonden waarin we tips kregen om kansen te zien en de wereld nog positiever te benaderen.' Iedereen was mee - Jonas Jacquemijns, human resources business partner, Randstad Professionals.

quote icon

StreetwiZe heeft bij mij een positieve indruk achtergelaten. Ze laten je inzien dat je de meeste situaties steeds positief kan bekijken. Je dient gewoon je eigen perspectief te veranderen naar een gunstigere mindset, en alle puzzelstukjes vallen samen. ‘Embrace the shit’ is een quote die mij zeker bijblijft. (lacht)

Ilona Engelen
consultant

'Ik was erbij in Turnhout. Een van de vragen die we tijdens de workshop kregen, was “Wat maakt je dag goed? Wat geeft je een positieve boost?” Iedereen gaf zijn input. Alle antwoorden werden op een groot bord genoteerd: veel lachen, als iemand goeiemorgen zegt, als er geen file is naar het werk, als ik bedankt word voor wat ik doe, … Nadien werden de antwoorden onderverdeeld in drie groepen: positieve reacties, positieve resultaten en positieve emoties. Het viel op dat de meeste antwoorden van onze consultants onder die laatste categorie vielen. Op dat vlak weken we hard af van andere bedrijven, volgens de spreker. De antwoorden toonden aan dat we een heel mensgerichte organisatie waren, zei hij. En dat klopt natuurlijk. Dat is de bedrijfscultuur bij Randstad Professionals, en het is blijkbaar ook een stukje DNA dat onze consultants hebben. Dat zwart op wit zien, vond ik heel veelzeggend en verbindend.' - Amina Ouhssaine, accountmanager Randstad Professionals – Finance

 

Een impressie van onze afgelopen Consultant Days?

quote icon

De Consultant Day was echt pure verwennerij! Ondanks het feit dat er allemaal collega's aanwezig waren van andere departementen en we elkaar niet kenden, was iedereen daar op zijn plaats en leek niemand vreemd. Lang geleden dat ik zo hard gelachen heb. Topavondje met de collega's!

Gitte van Roy
consultant