https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

De Randstad Award 2017 voor meest aantrekkelijke werkgever gaat naar DEME. De Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep krijgt van Randstad ook een Lifetime Achievement Award op basis van de resultaten die het bedrijf sinds 2009 boekt in de Randstad Employer Brand Research.

DEME haalt haast elke top drie van de criteria die in het Randstad-onderzoek de aantrekkelijkheid van werkgevers bepalen. Dat is uniek in de geschiedenis van de Randstad Employer Brand Research.

De aantrekkelijkste werkgever bij Nederlandstalige respondenten sinds 2009 én de meest aantrekkelijke werkgever van België van dit jaar: Alain Bernard, CEO van DEME, kan niet anders dan enthousiast zijn. 'Dit is een erg mooie erkenning voor onze jarenlange inspanningen om zowel onze bedrijfsactiviteiten als ons werkgeversmerk aantrekkelijk te maken.'

De score van DEME is dan ook uitzonderlijk. Op één na, staat het bedrijf in de top drie van alle criteria die in het Randstad-onderzoek de aantrekkelijkheid van werkgevers bepalen: werkzekerheid, reputatie, stimulerend werk, financiële gezondheid… Nooit eerder gezien in de geschiedenis van de awards, klinkt het bij Randstad.

'Dat we het financieel goed doen, is geen verrassing. DEME heeft weinig schulden en een gezond eigen vermogen', verduidelijkt Alain Bernard. 'Maar we zijn ook een groeibedrijf. We werven voortdurend nieuwe collega's aan. Dat is goed voor de arbeidsmarkt en de economie. Het is leuk om dat weerspiegeld te zien in hoe het publiek ons beoordeelt op werkzekerheid.

boeiende jobs met toekomst

DEME verwacht dat medewerkers hun loopbaan in handen nemen.

'We gaan ervan uit dat iedereen in ons bedrijf onderneemt, op zijn of haar niveau', vertelt hr-directeur Hans Casier. 'We geven daarvoor bijscholing, training en de mogelijkheid om makkelijk door te groeien naar andere functies.'

Bij DEME staan technologie en innovatie hoog op de agenda, zonder daarbij duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen uit het oog te verliezen. 'Wij bouwden 15 jaar geleden al windturbines op zee. Vandaag is dat geëvolueerd tot tests met onderwaterturbines voor getijden-energieproductie', vertelt COO Theo Van De Kerckhove.

Volgens hr-directeur Hans Casier mist die innovatieve en duurzame aanpak zijn effect niet op de werksfeer in het bedrijf. 'Onze mensen hebben boeiende jobs waarin ze zich kunnen ontplooien, met toekomstmogelijkheden… Dat is erg goed voor het engagement in de organisatie.' 

samen problemen oplossen

Voor CEO Alain Bernard zijn partnerships en teambuilding de belangrijkste troeven in het bedrijf.

'We denken mee met klanten en stellen ons op als partners. Dat is een bindend element van onze bedrijfscultuur.'

'En cruciaal voor onze employer brand', vult Hans Casier aan. 'Hoe sneller nieuwe werknemers die waarden oppikken, hoe beter ze renderen in hun job.'

Samen met de CEO hoopt hij dat de dubbele Randstad-bekroning zijn vruchten afwerpt. 'We zoeken dit jaar nog meer dan 200 nieuwe medewerkers', klinkt het hoopvol.

meer dan één Belg op de twee wil bij DEME werken

Iets meer dan 51 op de 100 mensen die DEME als werkgever kennen, willen wel voor het bedrijf werken. Met dat resultaat wint DEME de Randstad Award 2017 voor meest aantrekkelijke werkgever. Randstad raadpleegde daarvoor 11.000 Belgische studenten, werknemers en werkzoekenden tussen 18 en 65 jaar.

jobs @ DEME
disclaimer
Randstad vindt het als grootste human resources-dienstverlener van het land belangrijk om op deze blog arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken aan bod te laten komen. Dit wil niet zeggen dat we automatisch de standpunten onderschrijven van de specialisten die in onze publicaties het woord nemen.