download de studie

download de studie

https://www.randstad.be
Randstad Research onderzocht dit jaar met haar Randstad Employer Brand Research al voor de 19de keer de aantrekkelijkheid van de Belgische werkgevers. Aan de hand van die resultaten wordt telkens ook een overzicht gemaakt van de meest aantrekkelijke sectoren. Traditioneel zien we weinig wijzigingen in deze rangschikking. Vorig jaar bijvoorbeeld, was de top vijf helemaal dezelfde als die van het jaar daarvoor. Dit jaar is er iets meer beweging. Een overzicht!

De farmaceutische sector is opnieuw de meest aantrekkelijke sector om voor te werken en diept de voorsprong met de nummer twee opnieuw uit. Na de verliezen op het vlak van aantrekkelijkheid de vorige jaren, is de sector dit jaar helemaal terug. Op de tweede plaats vinden we voor het eerst in de geschiedenis de sector van de aeronautica terug. De mediasector moet ondanks een kleine stijging van de aantrekkelijkheid vrede nemen met een derde plaats. De sector van de high tech maakt een flink opwaartse sprong en haalt de beste plaats in de rangschikking ooit. Informatica-consultancy moet ten opzichte van de vorige meting een plaats inleveren en eindigt als vijfde.  Verderop in de rangschikking slaagt de sector van banken-verzekeringen er niet in zich te herstellen van de opdoffer van vorig jaar, toen de sector uit de top tien van meest aantrekkelijke sectoren verdween.

Zowel de chemie, human resources als automotive (productie) laten de banken-verzekeringen achter zich. De sector behoort zo niet meer tot de tien aantrekkelijkste sectoren. Net zoals vorig jaar sluit de sector van het personenvervoer de lijst af. Die sector is, niet voor het eerst, minder aantrekkelijk dan de sector die instaat voor het vervoer van goederen.  


Interesse in meer informatie over employer branding? Wil u weten wat een werkgever aantrekkelijk maakt en hoe de andere sectoren uit ons onderzoek komen?