https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Deme komt uit onderzoek van Randstad Research bij 14.000 respondenten als meest aantrekkelijke privéwerkgever in België uit de bus. Van diegenen die het bedrijf kennen, zegt 56% graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. Deme haalt het voor de winnaar van vorig jaar, Janssen Pharmaceutica, en eeuwige rivaal Jan De Nul. Daarmee wint de Antwerpse baggeraar voor de derde keer de Randstad Award. Bij de publieke werkgevers is het de Vlaamse overheid die als aantrekkelijkste uit de bus komt voor O.N.E. (Office de la Naissance et de l'Enfance) en de Federale Overheidsdiensten (FOD's).

 

Deme is dit jaar, in navolging van Janssen Pharmaceutica, de meest aantrekkelijke privéwerkgever in België. Dit blijkt uit een onderzoek (januari 2019) bij 14.000 respondenten. Maar liefst 56% van degenen die het bedrijf kennen, willen er graag tot heel graag werken. Deme haalt het voor de winnaar van vorig jaar Janssen Pharmaceutica en eeuwige rivaal Jan De Nul en wint voor de derde keer de Randstad Award. In de top tien van meest aantrekkelijke bedrijven staat dit jaar voor het eerst ook Colruyt Group  op een zevende plaats. Met Bank Degroof Petercam op de achtste plaats maakt - voor het eerst sinds de financiële crisis -  een bank zijn opwachting in de top tien. De banksector als geheel slaagt er echter niet in inzake aantrekkelijkheid echte vooruitgang te boeken.
 

Deme is niet alleen globaal de meest aantrekkelijke werkgever dit jaar maar wordt door de respondenten ook als beste bedrijf naar voor geschoven inzake werkzekerheid, toekomstperspectieven, jobinhoud, werksfeer, nieuwste technologieën en loon en voordelen.
 

Bij de publieke sector, die dit jaar als aparte categorie werd onderzocht, is het de Vlaamse overheid die het haalt voor O.N.E. (Office de la Naissance et de l'Enfance) en de federale overheidsdiensten (FOD's). 55% van alle respondenten die de Vlaamse overheid kennen zouden er graag tot heel graag willen werken. Sterke troeven van de Vlaamse overheid zijn de werkzekerheid, de toekomstperspectieven, de jobinhoud en loon en voordelen. De organisatie is de aantrekkelijkste zowel bij midden- als bij hooggeschoolden.

 

top 10: de aantrekkelijkste privéwerkgevers in België

Deme

 

56%

Janssen Pharmaceutica

 

54%

Jan De Nul

    

54%

GSK

 

51%

Mediahuis

 

50%

Multipharma

 

48%

Colruyt Group

 

47%

Tui

 

47%

Bank Degroof Petercam

 

47%

Coca-Cola

 

46%

top 10: de aantrekkelijkste publieke werkgevers in België

Vlaamse overheid

     

55%

Office de la Naissance et de l'Enfance

 

51%

FOD's

 

50%

Vlaamse Milieumaatschappij

 

48%

Fédération Wallonie-Bruxelles

 

47%

Rijksdienst voor Pensioenen

 

45%

Societé Wallonne des eaux

 

44%

Waalse overheid

 

43%

Kind & Gezin

 

43%

FAVV

 

42%

download de studie

download de studie