pop_up_genk
pop_up_genk

Om een antwoord te bieden op de toegenomen schaarste op de Limburgse arbeidsmarkt opent hr-dienstverlener Randstad een pop-up kantoor in het stadscentrum van Genk (Winterslagstraat 29). Het tijdelijk kantoor opent zijn deuren op donderdag 14 oktober en is doorlopend open van 8u30 tot 17u30. De regio Limburg telt momenteel meer dan 30.000 openstaande vacatures. Zowel starters, werkzoekenden als mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging zijn welkom. Randstad heeft momenteel een vijfhonderdtal jobs in de aanbieding in Oost-Limburg waarvan 200 in Genk. Dat betreft zowel vaste jobs als uitzendarbeid met al dan niet een optie op een vast contract. 


De provincie Limburg kent dit jaar het laagste aantal werkzoekenden (25.946) van de laatste decennia. En ook het aantal openstaande vacatures steeg in augustus - voor het eerst dit jaar -  boven het niveau van dezelfde maand in 2019 uit. Heel wat Limburgse bedrijven zijn op zoek naar personeel om hun verdere groei te ondersteunen. De aanwezige grote bedrijven zitten in de groeiende sectoren. De Limburgse arbeidsmarkt kent een grote inplanting op vlak van maakindustrie, e-commerce en logistiek waar de vraag naar nieuwe medewerkers enorm hoog is. 


De werkgelegenheid in en rond Genk barst uit zijn voegen. In navolging van de webshops die een fysieke winkel openen om hun producten in de kijker te plaatsen bij een breder publiek, doet Randstad - dat al een kantoor heeft aan de stadsrand - nu hetzelfde met zijn vele vacatures door het openen van een heus pop-up kantoor in het stadscentrum waar nabijheid, beleving en het menselijk contact centraal staat. 
 

Door de coronapandemie waren we verplicht om onze digitale kanalen nog meer te benutten dan anders. Nu het weer kan, willen we onze jobs op een andere manier in de etalage te zetten, letterlijk dan. Door ons in het stadscentrum te vestigen zetten we volop in op het warme, menselijke en authentieke contact met onze kandidaten en uitzendkrachten. Ook mensen die niet onmiddellijk op zoek zijn naar een nieuwe job maar eens van gedachten willen wisselen over hun carrière zijn welkom.

Romina Colombini
regional manager operations bij Randstad

Randstad heeft momenteel 500 jobs in de aanbieding in Oost-Limburg, waarvan 200 in Genk. De vraag naar oa. vrachtwagenchauffeurs, reach- en heftruckchauffeurs, machine-operatoren, productiemedewerkers, customer-service en logistiek bedienden is enorm hoog. “Om deze knelpuntberoepen in te vullen zetten we volop in op omscholing. Met Randstad nemen we hier een actieve rol in op. Samen met onze partners en klanten stonden we het laatste jaar alleen al in voor meer dan 500 logistieke opleidingen tot hef- en reachtruckchauffeurs”, besluit Romina Colombini.