Ook vandaag nog hebben niet alle jongeren in België toegang tot een computer, om te exploreren en te leren wanneer zij dat willen. HR-Dienstverlener Randstad Group Belgium besliste daarom om 600 afgeschreven laptops te doneren aan Digital For Youth, een initiatief dat oude toestellen opnieuw in orde brengt voor een tweede leven bij sociale projecten in België. De focus dit jaar ligt op jeugdorganisaties die gratis laptops kunnen aanvragen. Randstad Group wil zo zijn steentje bijdragen om de digitale kloof in België te dichten. 

Als gevolg van de vernieuwing van de IT-omgeving verving Randstad Group 600 afgeschreven laptops door nieuwe toestellen. In het kader daarvan ging de hr-dienstverlener op zoek naar een goed doel. Het kwam al snel bij Digital For Youth uit. 

"Digitale vaardigheden worden zowel in de scholen, op het werk als in het zoeken en vinden van werk alleen maar belangrijker. We zijn blij om door deze schenking een steentje bij te dragen aan het verkleinen van de digitale kloof en zo indirect aan de afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast beantwoordt het project aan onze milieudoelstelling om reeds gebruikte computers niet verloren te laten gaan, duidt het bij Birgit Wachtelaer, csr advisor bij Randstad Group Belgium”.

"Digital For Youth wil alle jongeren in ons land veilige en vlotte toegang tot ICT bieden. De instroom van bedrijfslaptops blijft broodnodig voor ons. Daarom roepen we bedrijven op om ons afgeschreven laptops te doneren voor een tweede leven bij een kind of jongere. Bedrijven zoals Randstad Group die via ons laptops doneren, maken een grote maatschappelijke impact. Ze ontwikkelen het digitale talent voor morgen én ze maken een wezenlijk verschil voor jongeren, aldus Sylvie Kedzierski, strategic partnerships director bij Digital For Youth."