topemployer_2021

voor het vierde jaar op rij erkenning van goed werkgeverschap

Na een grondige analyse van zijn hr-beleid en arbeidsvoorwaarden door het Top Employers Institute is Randstad Group Belgium vandaag opnieuw benoemd tot Top Employer. Daarmee mag het bedrijf zich bij de 73 beste bedrijven van het land rekenen, alsook één van de beste in de HR-sector. Het is al voor het vierde jaar op rij dat de HR-dienstverlener het certificaat als erkenning van goed werkgeverschap in ontvangst mag nemen. Het label geldt voor Randstad, Randstad RiseSmart, Randstad Sourceright en Tempo-Team.

enorme veerkracht en drive

Volgens de analyse door het Top Employers Institute blinkt Randstad Group uit op verschillende elementen. Zo was er erkenning voor de leiderschapsstijl en performance management strategie. Daarnaast bleef ook de verlonings- en beloningsstrategie niet onopgemerkt. Tot slot werd ook de bedrijfscultuur gelauwerd. Daar sprongen niet alleen de sterke bedrijfswaarden maar ook de ethiek en integriteit in het oog.


2020 was door de plotse opmars van de corona-pandemie ook voor Randstad Group Belgium een bijzonder jaar. “Mede dankzij ons HR-beleid en onze talent management strategie bleek onze organisatie
bestand tegen deze crisis. Onze mensen toonden blijk van een enorme veerkracht en drive en toonden zich enorm weerbaar in deze ongeziene tijden. Onze organisatie bleek andermaal ‘future proof’. Dat we ons opnieuw Top Employer mogen noemen is daar dan ook een mooie erkenning voor. Het bewijst dat we zeer talentvolle mensen in huis hebben”, klinkt het bij Walter Reynaert, CHRO bij Randstad Group Belgium.

‘learning agility’ zet medewerkers aan het stuur

Dat Randstad Group Belgium specifiek geroemd wordt omwille van zijn leiderschapsstijl en performance
management strategie hoeft niet te verbazen. Het vernieuwde namelijk zijn strategie rond talent management en zette daarbij in op ‘learning agility’.

“De jobs van vandaag zijn meer in beweging en veelzijdiger dan ooit. Medewerkers die zich vlot aanpassen en flexibel zijn, presteren doorgaans beter dan hun collega’s.. Learning Agility is een betere predictor van potentieel dan IQ en the big five persoonlijkheidskenmerken. Het is het vermogen en de wil om te leren uit ervaringen in het nu en om het geleerde dan toe te passen in nieuwe situaties. Onze medewerkers zitten hierbij aan het stuur, hun manager is de ‘talent broker’ en dient als coach en inspiratiebron, hr faciliteert.”

Walter Reynaert.

Wil je ook deel uitmaken van een topteam?