student-kinepolis

De heropening van de bioscopen vanaf 1 juli zet het licht op groen voor een mooie filmzomer. En om die in goede banen te leiden rekruteert Kinepolis samen met Randstad opnieuw studenten. Dat is goed nieuws voor jongeren die het aantal beschikbare jobs tijdens de paasvakantie zagen terugvallen met 66%. Voor de aanwerving van studenten vernieuwde Kinepolis zijn exclusiviteitscontract met Randstad tot eind 2023.

heropening bioscopen geeft nieuwe impuls aan studentenwerk

óór de coronacrisis werkten elke week honderden studenten in de 11 Kinepolis-complexen verspreid over het hele land (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt, Braine, Luik en Rocourt). Als polyvalente bioscoopmedewerkers worden ze onder meer ingezet bij het onthaal en aan de kassa. Voor de invulling van de vacatures voor de komende maanden gaat Kinepolis samen met Randstad op zoek naar studenten die minstens 18 jaar oud en vooral erg klantgericht zijn. Voor de Kinepolis-vestiging in Brussel moeten kandidaten ook tweetalig zijn.

Voor de tewerkstelling van studenten die zwaar getroffen werd door de coronacrisis is dit een opsteker. Studentenwerk is voor veel jongeren namelijk een belangrijke bron van inkomsten om bijvoorbeeld hun studies of hun vrijetijdsbesteding te bekostigen. Geld verdienen is trouwens nog altijd de belangrijkste reden voor studenten om te werken. Hoewel we verwachten dat studentenarbeid deze zomer zal terugvallen tegenover andere jaren, zijn we blij dat er een heel aantal terug aan de slag zullen kunnen in verschillende sectoren. Meer Belgen kiezen deze zomer wellicht voor een vakantie in eigen land en daar kunnen de horeca, de bioscopen en andere recreatievormen dan de vruchten van plukken. Deze sectoren doen traditioneel veel beroep op studenten.

Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad.

Bij Kinepolis doen wij sinds jaar en dag beroep op honderden studenten. Deze studenten verwerven bij ons tal van professionele vaardigheden zoals het dragen van verantwoordelijkheid en werken in teams. We kunnen elk jaar rekenen op een goede instroom van nieuwe mensen en vele studenten blijven jaren aan boord. Sommigen komen zelfs vast in dienst en groeien door tot managementfuncties. We zijn blij om, na meer dan drie maanden sluiting, naast onze vaste bioscoopmedewerkers, ook studenten terug te kunnen verwelkomen. We hebben alle maatregelen genomen – bijvoorbeeld regelmatige handhygiëne, verplichte mondmaskers voor medewerkers en afstand tussen collega’s onderling en bezoekers - om klanten veilig te kunnen ontvangen en medewerkers in veilige omstandigheden te laten werken. Ook al starten we op met een sterk verminderde zaalcapaciteit en zal een bioscoopbezoek er iets anders uitzien de komende tijd, we kijken uit naar een mooie filmzomer!

Carl Lenaerts, General Manager Kinepolis.