logistic
logistic

Randstad Liège Logistics opent een nieuw kantoor in Cargo Noord en investeert meer dan ooit in de opleiding van uitzendkrachten.

Randstad Liège Logistics verhuist naar Cargo Noord op de site van Liege Airport. Na de verhuizing naar het nieuwe kantoor zijn alle activiteiten van de afdeling en een twintigtal medewerkers, die exclusief verbonden zijn aan de logistiek en de luchthaven van Luik, samen onder één dak te vinden. Het doel is om de sector nog beter te ondersteunen, want die heeft door de coronacrisis en de groei van de luchthaven zelf een aanzienlijke groeispurt doorgemaakt.

de logistieke sector: in de spotlight dankzij de coronacrisis.

De sector kreeg door de crisis enorm veel belangstelling. Het kwam niet vaak voor dat je tijdens 2020 groei kon noteren (in termen van tewerkgestelde uitzendkrachten en onmiddellijke vaste indienstneming). Vandaag tellen we in de provincie Luik iets meer dan 2500 vacatures in deze sector

quote icon

“Dat cijfer is blijven evolueren sinds het begin van de crisis. Sinds het tweede kwartaal van 2020, de piek van de crisis, is het namelijk met 50% gestegen. Verscheidene functies staan bovendien op de lijsten van knelpuntberoepen die de Forem heeft gepubliceerd. In drie jaar tijd is de tewerkstelling in de sector in de provincie Luik met 19%* gestegen”

Sébastien Cosentino
arbeidsmarktdeskundige bij Randstad

een luchthaven in volle groei.

Liege Airport is een poort naar de rest van de wereld, in hartje Europa. Het is de grootste vrachtluchthaven van België, en ze blijft maar groeien: tegen 2040 wil ze namelijk zevenduizend nieuwe banen creëren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat investeerders van over de hele wereld geïnteresseerd zijn om in dat succes te delen. 

quote icon

“Investeren in Liege Airport is zeker een unieke kans. Maar het is belangrijk om te begrijpen wat erbij komt kijken voor je een beslissing neemt, zowel op operationeel als op menselijk vlak. Door al onze activiteiten, zowel voor bedienden als voor arbeiders, onder één dak samen te brengen, willen we ons sterker profileren als voorkeurspartner van Liege Airport en van de bedrijven die hier gevestigd zijn of in de toekomst hierheen willen verhuizen. Met uitzendarbeid en vaste aanwervingen voor al hun hr-behoeften willen we hen helpen te groeien”

Julie Ravet
Account Director Wallonië/Brussel bij Randstad

investeren in (bij)scholing.

Vandaag zijn opleidingen belangrijker dan ooit. Op de arbeidsmarkt vind je niet meer zo gemakkelijk de juiste vaardigheden. Bovendien zijn de logistieke functies in de luchthavensector erg specifiek. En bij specifieke functies horen natuurlijk ook specifieke vaardigheden en kennis. Als je bedrijf nog niet over die vaardigheden beschikt, moet je zorgen voor gepaste begeleiding. Daarom heeft Randstad twee soorten opleidingen ontwikkeld: opleidingen voor arbeiders en opleidingen voor bedienden.

Uitzendkrachten worden niet alleen opgeleid tot heftruckchauffeurs, ze leren ook alles wat er te weten valt over gevaarlijke stoffen, veiligheid en het professionele jargon, en dat in verschillende talen. De opleiding duurt twee weken en bundelt alle vaardigheden waarover logistieke medewerkers in de luchthaven moeten beschikken. We ontwikkelen dus zelf de talenten die we niet op de arbeidsmarkt vinden, in nauwe samenwerking met en bijna op maat van de klant. 
 

quote icon

“Het bijzondere aan deze opleiding is dat uitzendkrachten achteraf over vaardigheden beschikken waarmee ze probleemloos van het ene bedrijf naar het andere kunnen overstappen. Dit jaar alleen al hebben meer dan 315 mensen een cursus gevolgd. Meer dan 90% van de oud-leerlingen heeft daarna daadwerkelijk in de luchthaven gewerkt. Met deze aanpak investeren we in de inzetbaarheid van uitzendkrachten en bieden we organisaties de nodige flexibiliteit. Die kunnen op hun beurt een beroep doen op een groep van medewerkers die beschikbaar, flexibel, gemotiveerd en hoogopgeleid zijn. Daardoor kan de luchthaven haar klanten en investeerders een betere kwaliteit en continuïteit garanderen”

Julie Ravet
Account Director Wallonië/Brussel bij Randstad

De afgelopen twee jaar heeft Randstad iets meer dan tachtig bedienden geschoold in de specifieke vaardigheden voor de luchthaven, douane-administratie en logistieke activiteiten. Vanaf dit najaar biedt Randstad in samenwerking met een opleidingspartner ook nieuwe opleidingen aan voor operationele cargomedewerkers in de logistieke sector. 

* cijfer op basis van de sociale balansen