https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Veel beweging, veel vrijheid en een goede sfeer. Een betere sector om in te werken dan de bouw bestaat niet, volgens Allan D. (40). Bijna twintig jaar lang werkt hij met volle goesting als vloerder-tegelzetter voor een groot bedrijf. Tot zijn rug het begeeft en ontslag de enige optie blijkt. Twee jaar lang is hij werkloos. Maar intussen is hij via Randstad Construct opnieuw aan de slag, als torenkraanmachinist.

Stilzitten? Dat doet Allan niet. Zelfs niet met een driedubbele hernia. Zijn jaren als tegelzetter zijn misschien wel voorbij, maar in de bouw zijn nog andere jobs te vinden. Dus besluit hij om zich om te scholen tot torenkraanmachinist. In ongeveer een jaar tijd rondt hij zijn opleiding af. Een veelgevraagd profiel, maar toch blijft Allan een hele tijd werkloos. De voornaamste reden? Een familiecrisis die zijn tijd en aandacht opslorpt. “Ik ben niet iemand die voor zijn plezier zonder werk blijft zitten”, vertelt Allan. Dus reageert hij enthousiast op telefoontjes van interimkantoren die zijn cv interessant vinden. Zonder succes: de jobaanbiedingen blijven uit. “Tot ik Peter Cabus, consulent bij Randstad Mechelen, aan de lijn kreeg. Hij beloofde een job voor me te vinden en kijk: die belofte maakte hij waar.”

quote icon

Het grote voordeel van interimwerk is dat je snel veel ervaring opdoet.”  - Allan Delcourt - torenkraanmachinist

Allan werkt nu sinds ongeveer anderhalf jaar als torenkraanmachinist. En ondanks zijn interimstatuut, is hij quasi permanent aan het werk. Zijn agenda loopt over van de opdrachten. Bevalt dat drukke schema hem? “Ja hoor, ik ben graag bezig. En de bouwsector is echt mijn ding, dus ik ben blij dat ik geen bureaujob moest gaan doen. Bovendien krijg ik als torenkraanmachinist een heel correct loon. Het grote voordeel is dat ik op deze manier snel heel wat ervaring opdoe. Daarom stel ik me ook flexibel op. Van lastminuteopdrachten maak ik bijvoorbeeld geen enkel probleem. Zo hoop ik op een bepaald moment toch een vast contract in de wacht te slepen. Hoewel je natuurlijk wel zelf kiest welke jobs je aanvaardt.”

meer dan genoeg opdrachten

Randstadconsulent Peter bevestigt het enthousiasme van Allan. “Ik geloofde vanaf het begin in hem. Hij heeft de juiste drive: hij weigert zelden of nooit een opdracht. Dat loont: onze klanten zijn dolenthousiast over hem. Da's goed voor ons én voor hem, want zo krijgt hij de kans om te tonen wat hij in zijn mars heeft. Hij werkte al voor een achttal grote bouwbedrijven en ze vragen altijd eerst naar Allan. Werk zat, dus. Hij is gewoon heel goed in wat hij doet: hij combineert snelheid met veiligheid – dat is zeldzaam in deze branche.”

quote icon

Tevreden klanten vragen telkens opnieuw naar Allan. Werk zat voor hem!”  Peter Cabus - Randstadconsulent

Allans telefoon staat dan ook roodgloeiend. “Ik durf al bijna niet meer opnemen”, grinnikt hij. Of hij Randstad zou aanraden bij kennissen? “Absoluut. Randstad was het enige uitzendkantoor dat het serieus met me meende. Ik ben Peter heel dankbaar.” Ook snel aan de slag via Randstad Construct?