renee-logistiek-bediende
renee-logistiek-bediende

De rode draad doorheen het verhaal van Renée (50)? Stop nooit met leren. En ook wel: waag de sprong en neem jouw loopbaan terug in handen. Na 20 jaar werken bij een begrafenisondernemer, was ze uitgekeken op de job en diende ze haar ontslag in. Geen makkelijke beslissing. En de zoektocht die erop volgde was niet evident. Maar vandaag is ze zo tevreden over haar job als logistiek bediende, dat ze het meteen opnieuw zou doen. 

 

nood aan iets nieuws

Renée werkte 20 jaar in de uitvaartsector. Ze had er een managementfunctie en ging er elke dag voor. Met veel goesting. Maar op een bepaald moment besliste ze haar ontslag in te dienen. “Van bij de start was ik altijd gepassioneerd bezig met mijn job, maar de laatste jaren zaten de zaakvoerder en ik niet meer op dezelfde golflengte. Ik besloot dat het tijd was voor een frisse wind in mijn carrière.”

moeilijke zoektocht

Ze had echter geen flauw benul van de richting die ze uit wilde. En dus ging ze langs bij verschillende uitzendkantoren. Op goed geluk. “Dat was moeilijker dan verwacht. In de gesprekken voelde ik vaak een gebrek aan motivatie om me verder te helpen. Ik belandde op de stapel cv’s en moest zelf mijn sollicitaties voortdurend opvolgen. Ik voelde me een nummer… Tot ik bij Margot van Randstad terecht kwam. Ik had een heel goed eerste contact met haar, er was meteen een connectie.”

Ik had maar één vereiste: ik wilde niet de hele dag aan een bureau zitten tussen vier muren. Ik ben van nature sociaal ingesteld. Met die leidraad heeft Margot mijn dossier vastgepakt. Ze screende mijn cv en overtuigde me om een opleiding Algemene Logistiek te volgen zodat ik aan de slag kon gaan als logistiek bediende. Ik had immers al ervaring in die sector.

opleiding logistiek bediende

Voor ze het goed en wel besefte, had Renée de opleiding om zich om te scholen tot logistiek bediende met grote onderscheiding afgerond en mocht ze op sollicitatiegesprek bij Aertssen, gespecialiseerd in grote aannemings- en infrastructuurprojecten, complexe hijswerken, uitzonderlijk vervoer en logistiek. Daar mocht ze meteen met een uitzendcontract aan de slag in de afdeling “Import”. Vandaag heeft Renée een vast contract op zak en zet ze haar eerste stapjes in de afdeling “Export en Douane”.

 

warm aanbevolen

Als ze over haar job en het traject ernaartoe vertelt, dan is ze trots op wat ze bereikt heeft.

“Ik zou deze job aan iedereen aanbevelen! Ik krijg veel groeikansen en leer elke dag bij. Mijn werkgever stimuleert me om opleidingen te volgen, die op hun beurt nieuwe deuren zullen openen. Bovendien heb ik het geluk om met heel fijne collega’s te mogen samenwerken. Er was meteen een klik en ik kan gerust zeggen dat we een vriendengroep geworden zijn.”

 

kansen grijpen!

Maar ook in deze job wil ze blijven bijleren en groeien.

quote icon

Ik ben heel gelukkig met mijn huidige job en laat de zaken nu gewoon op mij afkomen. Maar de kansen die ik krijg, grijp ik met beide handen aan. Ik heb op die manier op erg korte tijd al veel bijgeleerd en dat vind ik geweldig. Het is een verrijking voor mezelf.

Heb je net zoals Renée het gevoel dat je vastgelopen bent in jouw huidige job? Geïnspireerd door haar getuigenis?