laura-relaties-op-het-werk
laura-relaties-op-het-werk

Laura wandelde twee jaar geleden een opleiding binnen – en kwam weer buiten met de liefde van haar leven. Ook aanwezig op de cursus die dag: Sven, de man die haar wereld in één klap mooier maakte. Een liefdesverhaal dat een jaar later – letterlijk! – een mooi staartje kreeg. En vandaag zijn ze volop bezig met de verbouwingen van hun huis. Speciaal voor Valentijn deze getuigenis over liefde op het werk!

Toen ik vorig jaar een opleiding volgde voor mijn job bij Randstad, viel Sven me meteen op. Hij was net als ik intern aan de slag bij één van onze Randstad-klanten. We sloegen een praatje met elkaar. En ik moet eerlijk toegeven dat toen de vonk al oversloeg.

Na die opleiding kwamen we ook via sociale media met elkaar in contact. Na een paar berichtjes heen en weer, besloten we in real life af te spreken. Ik was meteen verkocht.”

 

zo makkelijk kan dat dus gaan!

“Goh, het was toch niet evident. Ik werkte in die tijd bij een klant in Mechelen en woonde in Antwerpen. Terwijl Sven van Oudenaarde was – toch een hele afstand. Toen we wat vaker met elkaar afspraken, kwam dan ook het besef dat we sneller een grote stap zouden moeten zetten om het écht een kans te geven.

Na een aantal maanden hebben we de knoop doorgehakt: ik zou van Antwerpen naar Oudenaarde verhuizen. Nu, ik ben een echte familiemens, dus die beslissing was niet eenvoudig. Onze families hebben ons gelukkig voluit gesteund en ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing.”


hoe reageerden je collega’s op het nieuws?

Toen ik hen vertelde dat ik een jongen had leren kennen op de opleiding, waren ze heel blij voor me. Wanneer ik zei dat hij in Oudenaarde woonde, was hun reactie “Oudenaarde!? Waar ligt dát?”. Ze begrepen het dan ook wel toen ik vertelde dat ik ging verhuizen om mijn relatie met Sven uit te bouwen.


ben je dan in het Antwerpse blijven werken?

Dat bleek jammer genoeg niet mogelijk. Niet omdat ik dat niet wilde, maar wél omdat de Kennedytunnel op mijn traject lag (lacht). Die urenlange files elke dag gooiden roet in het eten. Ik moest dus op zoek naar een alternatief.


na een nieuwe woonplaats, ook nog een nieuwe job?

Ja, maar ik wou absoluut bij Randstad blijven werken. Ik heb de situatie dan ook onmiddellijk besproken met mijn manager. Zij heeft me heel erg gesteund en adviseerde me om snel bij HR langs te gaan. Daar hebben ze samen met mij alle opties overlopen en ik kreeg meteen het gevoel dat het allemaal wel goed zou komen. Ik ben heel blij met hoe dat allemaal is verlopen.

Uiteindelijk ben ik intern doorgestroomd naar een klant in Moeskroen, een kleine drie kwartier rijden vanuit Oudenaarde. De perfecte oplossing, dus!


wil dat dan ook zeggen dat jij en Sven elkaar ook professioneel vaak tegenkomen?

Nee, dat niet echt. Het gebeurt wel dat we elkaar tegen het lijf lopen op kantoor. Maar dat is echt heel uitzonderlijk. Niet erg hoor, we zien elkaar buiten het werk al voldoende nu we samenwonen (lacht).


en wat brengt de toekomst voor jullie?

We zijn heel blij dat we de stap genomen hebben om echt voor elkaar te gaan. Het hele verhaal heeft trouwens nog een staartje gekregen. We hebben zopas aan gezinsuitbreiding gedaan. Sinds kort is ook Leo een volwaardig deel van ons gezin. Hij is al bijna twee jaar en komt uit Cyprus. Het is echt fijn om thuis te komen en onze Border Collie kwispelend voor de deur te zien zitten. Dat maakt het thuisgevoel in onze nieuwe stek echt helemaal af!


Of je de liefde van je leven tegenkomt bij Randstad, dát kunnen we niet garanderen. Maar de job van je leven, die hebben we zeker in huis!