alison
alison

Werkte je ooit als student of tijdelijke werkkracht? Dan is de kans groot dat een uitzendconsultant van Randstad je toen deskundig heeft bijgestaan. Maar wie weet ben je geschikt om zelf mensen aan een baan te helpen? Natalie Olefs en Tim Mornae zien de job van uitzendconsultant bij Randstad als de ideale loopbaankeuze voor sociale doeners.

Toen Natalie (30) in 2017 op een jobbeurs de stand van Randstad bezocht, nam haar loopbaan een nieuwe wending. “Ik ontdekte dat een job als uitzendconsultant perfect aansluit op mijn sociale en gedreven persoonlijkheid. Ik koos bewust voor Randstad omwille van de professionele uitstraling en schaalgrootte van het bedrijf. Stabiliteit vind ik nu eenmaal belangrijk in mijn jobkeuze”, blikt ze terug.

ervaring geen vereiste

Dat Natalie niet kon terugvallen op een achtergrond in de hr-sector, vormde voor Randstad geen struikelblok. “De eerste gesprekken verliepen bijzonder vlot. In die mate zelfs, dat ik na enkele testen direct aan de slag kon. Een driedaagse onboarding bracht me de basics bij. Daarna kon ik mijn kennis naar eigen believen via online cursussen verder bijspijkeren”, klinkt het.

Randstad draagt persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Leren is het nieuwe rekruteren. Volgens Randstad leer je 70% on the job, 20% via coaching en 10% via e-learnings en klassikale opleidingen. Leren en talent management zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bij Randstad sta je zelf aan het stuur van je carrière.

commerciële feeling

Randstad zet wekelijks 30.000 mensen aan het werk. Elke dag opnieuw doen we het uiterste om de ultieme match te vinden tussen de kandidaat en de ondernemer. Dat brengt ook de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. “Commerciële feeling is een must. Maar ook dat commerciële denken krijg je al snel onder de knie. Het komt er vooral op aan je tanden in nieuwe dingen te willen zetten”, getuigt hr-manager Tim Mornae.

Zowel de kandidaat als de ondernemer gelukkig maken, staat ook geschreven in de kernwaarden van Randstad. Simultane belangenbehartiging heet dat dan. Hoe moeilijk de afgelopen periode ook was, toch hebben onze resultaten bewezen dat we heel sterke mensen en een heel sterke bedrijfscultuur hebben. Onze waarden zijn en blijven onze sterkhouder.

voldoening

Randstad stelt de consultant de nodige systemen en digitale tools ter beschikking om gemotiveerde kandidaten succesvol aan een ideale job te koppelen. “Mensenkennis speelt eveneens een belangrijke rol”, vult Natalie aan. Het schenkt haar na vier jaar nog altijd even veel voldoening wanneer alle puzzelstukjes mooi in elkaar passen. “Wanneer een uitzendkracht een vast contract krijgt aangeboden voor een moeilijk in te vullen vacature, worden we daar als team ook zelf vrolijk van”, zegt ze.

Ben je net als Natalie commercieel ingesteld én bovendien een mensenpersoon? Dan is de job van rekruteringsconsultant bij Randstad misschien de geknipte job voor jou!

zozitdat-navyblue1
zozitdat-navyblue1

veelzijdigheid troef

Voor een uitzendconsultant bij Randstad is veelzijdigheid troef. “We gaan vaak op klantenbezoek en leiden kandidaten rond op hun toekomstige werkplek”, vertelt Natalie. “Het zoeken van werknemers, het organiseren van sollicitatiegesprekken en het bijwonen van vergaderingen maken ook deel uit van het takenpakket. Heb ik trouwens al gezegd dat het om een sociale job gaat? (lacht)” Daarnaast verzorgt Natalie ook verschillende administratieve taken, zoals het opstellen van de planning. Van eentonigheid is dus allerminst sprake.


volop doorgroeimogelijkheden

Bij een onderneming in volle groei dienen zich voortdurend nieuwe kansen aan. Zo bleef de gedrevenheid van Natalie niet onopgemerkt. Sinds kort mag ze zich ‘senior consultant’ noemen. “Dat betekent dat ik nu als aanspreekpunt voor grotere klanten naar voor treed en een nog meer verantwoordelijke rol opneem”, legt ze uit. “Ik beschouw het als een mooie erkenning om op korte tijd al een nieuwe stap te mogen zetten.”


Tim groeide zelf vanuit een rol als uitzendconsultant door tot de functie van hr-manager. “Het vinden van geschikte medewerkers behoort vandaag tot de belangrijkste succesfactoren in het ondernemerslandschap”, onderstreept hij. “Randstad waardeert de inzet van zijn consultants om die doelstelling te helpen verwezenlijken. Dat vertaalt zich op verschillende manieren. De loopbaan die ik hier kon afleggen, illustreert de mooie doorgroeimogelijkheden. Bovendien evolueert ook je loon mee met je ervaring en prestaties. Randstad voorziet een aantrekkelijk salaris met een ruim pakket extralegale voordelen en de mogelijkheid om een firmawagen met tankkaart te kiezen. Verschillende bonusmomenten belonen je voor de inspanningen die je doorheen het jaar levert.”


Bewegen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Maar ook in je job is beweging van belang. Bijleren en bijblijven, een andere rol opnemen, dat houdt jou en je talent in vorm. Zo versterkt mobiliteit je jobzekerheid.

zozitdat-navyblue 3
zozitdat-navyblue 3

teamspirit

Gezonde stress hoort er volgens Natalie af en toe bij. “Zeker wanneer een klant dringend extra werkkrachten nodig heeft, moet je snel schakelen”, zegt ze. “Maar je staat er nooit alleen voor. Typerend voor Randstad is de hechte band binnen de kantoren en teams. Maar ook je leidinggevenden staan steeds voor je klaar.”

De teamsfeer bij Randstad beperkt zich trouwens niet tot de kantooruren. “Randstad-medewerkers hebben een grote sociale ingesteldheid. We houden regelmatig een teamlunch en gaan samen wel eens iets drinken. Daarnaast organiseert Randstad in niet-coronatijden geslaagde teamevents. Vandaag verloopt het contact vooral online, maar daarom niet minder warm en hartelijk. Onze tech & touch strategie, in een extra dimensie”, aldus Natalie.

arbeidsvreugde

In niet-coronatijden pendelt Natalie tussen Tongeren en Tessenderlo. “Vijftig kilometer enkele rit is niet minnetjes”, verduidelijkt ze. “Maar ik leg liever wat meer afstand af voor een job en team die me echt bekoren, dan dat ik kies voor een routinejob om de hoek zonder arbeidsvreugde.”

gezonde loopbaan

Tim wijst erop dat Randstad bijdraagt aan een gezonde loopbaan. “We besteden veel aandacht aan het fysieke en mentale welbevinden van onze medewerkers. We organiseren bijvoorbeeld workshops rond gezonde voeding en stellen gratis en anoniem een Employee Assistance Program ter beschikking voor onze werknemers en hun familieleden. Hier kunnen ze 24/7 vrij een beroep op doen bij nood aan persoonlijk, relationeel, financieel of juridisch advies.”

Wil je net als Natalie en Tim je loopbaan in een stroomversnelling brengen? Randstad zoekt dringend nieuwe rekruteringsconsultants! 

artikel werd gerealiseerd in samenwerking met Jobat