https://www.randstad.beterug-aan-het-werk-Lieve
https://www.randstad.beterug-aan-het-werk-Lieve

Net toen haar eigen zaak onder stoom kwam, kreeg Lieve te horen dat ze borstkanker had. Wat volgde, was een zware behandeling van een jaar, die haar ook een andere kijk op leven en werk bezorgde. Na haar revalidatie ging Lieve één dag per week opnieuw aan de slag. “Terug gaan werken, is er terug bijhoren.”

prioriteiten stellen

Na een reeks van internationale managementjobs bij multinationals, besloot Lieve om haar eigen weg te gaan als coach en headhunter. Het orderboekje vulde zich vlot, maar toen Lieve net voor haar vakantie op dokterscontrole ging, volgde een hard verdict. “De artsen stelden een kwaadaardige tumor vast”, vertelt Lieve. “Dat was het startpunt van een parcours van een jaar met een operatie en chemotherapie. Op dat moment ga je heel goed beseffen welke mensen je het meest dierbaar zijn. Je leert ook bewust tijd vrijmaken voor zaken die voorheen niet lukten. Je stelt  prioriteiten, maar ik ging ook nadenken. Ik wou eerder herinnerd worden als een fijn persoon en een goede moeder dan als degene die altijd overuren klopte en overal voor ging.”

een rugzak extra

Over wat ze professioneel wou doen, dacht Lieve toen nog niet concreet na, maar na de behandeling besliste ze om het bestaan als zelfstandige te ruilen voor een vaste job. Lieve klopte aan bij Randstad en ook al voelde ze snel een klik, toch was het solliciteren een aparte ervaring. “Ik wilde heel graag terug deel uitmaken van de actieve bevolking. Je draagt je ziekte nog mee, maar terug gaan werken, is er terug bijhoren. Als je dan binnenstapt voor een gesprek, dan heb je niet enkel een rugzak met werkervaring mee, maar ook een rugzak met je ziekte.”

werken geeft energie

Via het systeem van progressieve werkhervatting ging Lieve voor Randstad aan de slag. Ze haalt veel energie uit het helpen van mensen op weg naar een job.

quote icon

Het doet enorm deugd om niet langer aan de zijlijn te staan. Stilstaan is achteruitgaan, ik wilde niet meer onder de noemer 'ziek' vallen. Ik zou zieker worden door de hele tijd thuis te blijven. Werken geeft me energie en zeker in deze sector waarin ik mensen zonder job kan helpen.

uit de negatieve spiraal

“Mijn belangrijkste les? Leef. Doe wat je graag doet en sta stil bij het leven. Het is jammer dat ik het zo moest ontdekken, maar ik ben ook dankbaar. Blijf niet in de negatieve spiraal hangen vol vraagtekens over wat zal komen. Er is leven na kanker en er is altijd een plan B, zelfs als je dat heel bewust moet gaan zoeken.”

De impact van een slepende ziekte op je persoonlijke en professionele leven kan enorm zijn. Nadien wil je opnieuw aan de slag, maar dat doe je best niet onbezonnen