https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Studenten stoppen om erg verschillende redenen met hun studies. Ze maken een foute keuze, zijn onvoldoende gemotiveerd, missen planningsvaardigheden, hebben het mentaal moeilijk, hebben te weinig theoretische bagage om het te halen,... Randstad NewStart, begeleidde de afgelopen maanden al heel wat studenten naar een nieuwe doorstart. Richting schoolbanken of (tijdelijk) naar een job. Wil jij weten hoe wij voor hen het verschil maakten en wat die studenten daar zelf over te zeggen hebben? Vooral blijven lezen, dan! 

terug de motivatie gevonden

In 2019 zette laatstejaarsstudente Amelie Van Houdenhoven (26) haar bachelor Industrieel Productontwerpen stop door persoonlijke problemen: “Hoewel ik maar vier vakken af te ronden had, zag ik het door allerhande factoren echt niet meer zitten. Ik heb de tijd genomen om hard aan mezelf te werken en ging in tussentijd ook aan de slag in de horeca om een eigen huis te kunnen huren. Toen door corona ook dat niet meer kon, ging ik aan de slag in een grote winkelketen die gespecialiseerd is in consumentenelektronica.  Toen ik via-via te horen kreeg over Randstad NewStart trok dat direct mijn aandacht. Tenslotte had ik niks te verliezen. Mede dankzij Randstad heb ik mijn persoonlijke valkuilen en talenten nog beter in kaart kunnen brengen. De gesprekken gaven mij de bevestiging dat Industrieel Productontwerpen echt wel de juiste richting is voor mij. Ik heb terug de motivatie gevonden om mijn studie af te ronden en daarna mijn droom na te jagen om aan de slag te gaan als Industrieel productontwerper.” 
 

opnieuw de ogen geopend

Ben Vermaercke (19) startte in september 2020 een bachelor KMO-Management aan de Hogeschool Gent en besliste na het volgen van het Randstad NewStart-traject om zijn studies on-hold te zetten en in september een nieuwe start te nemen en het nieuwe academiejaar aan te vatten in de bachelor ‘Marketing’ aan de Arteveldehogeschool: “Na mijn middelbare school opleiding ‘Audiovisuele vorming’ aan het kunstsecundair onderwijs besloot ik een meer algemene bachelor te volgen. Ik kwam al snel uit bij KMO-Management. Die stap bleek heel groot. Niet alleen was er de stap van het middelbaar naar de hogeschool. Ook het gebrek aan fysieke lessen een enorme domper. Ik heb een schoolomgeving en klassikale lessen nodig om goed te functioneren. Door de homeschooling had ik teveel afleiding. Na de examens in het eerste semester voelde ik me echt verloren. Het traject van Randstad heeft mijn ogen opnieuw geopend en me inzicht gegeven in waar mijn interesses liggen en wat me energie geeft. We kwamen al snel tot het inzicht dat KMO-Management te generiek was voor mij en dat ik meer affiniteit heb en meer energie haal uit het creatieve. In september start ik vol nieuwe moed in de bachelor Marketing aan de Arteveldehogeschool. Deze sluit ook beter aan bij Audiovisuele vorming. In tussentijd zal ik een eerste ervaring opdoen in een administratieve functie op een marketingafdeling.” 
 

rust in mijn hoofd

Mariska Denoo (25), studeerde grafische vormgeving en stond bij aanvang sceptisch tegenover het concept: ”Coaching om mijn leven in vier uur tijd volledig te veranderen. Ik dacht dat er wel wat meer nodig was dan dat. Het is dankzij de hulp van Randstad Newstart dat ik eindelijk de kans heb gekregen én effectief de stap heb gezet om te werken in de stad waar ik van houd. Via gerichte vragen en een reeds half-uitgestippeld pad konden we in reeds twee coachingsessies al mijn carrièrepad voor de komende vijf jaar uitstippelen. Dat bracht rust in mijn hoofd. Randstad Newstart kwam voor mij op het perfecte moment op mijn pad. Voor mij voelde het alsof ik vastzat in een situatie waar ik eigenlijk echt ongelukkig was. Nu heb ik het gevoel dat ik terug vooruit kan gaan en een nieuwe start kan nemen in een studierichting die me op het lijf is geschreven en die ik kan combineren met een leuke job. Ik heb er terug zin in en ik heb hoop op een mooie toekomst die ik verdien.”   

geïnspireerd om terug te studeren

Bieke Wittebroodt, mama van Simon (19): “Onze zoon besliste om zijn studies stop te zetten. Hij wist even niet meer hoe het verder moest. Als ouder waren we toen heel ongerust omdat we vreesden dat Simon het spoor bijster zou raken. Gelukkig werd hij snel opgevangen door Randstad en kon hij via hen aan de slag. Die job heeft hem helemaal opnieuw gelanceerd en hem geïnspireerd om terug te gaan studeren in de richting van de job die hij later wil gaan doen.”


Heb jij ook het gevoel dat jouw studies op een dood spoor zitten? Gooide je de handdoek in de ring en heb je nu geen flauw benul van wat jouw opties zijn? Check dan zeker wat de coaches van Randstad NewStart voor jou kunnen betekenen!