https://www.randstad.be
https://www.randstad.be
“Wat wil je worden als je later groot bent?”. Geen twijfel mogelijk dat jij als kind deze vraag hebt beantwoord. Je droomde waarschijnlijk dat je astronaut, profvoetballer, prinses of superheld zou worden. In de daarop volgende jaren zal je droomjob waarschijnlijk veranderd zijn op basis van ervaringen, opleidingen en omgeving. Ook al ben je inmiddels volwassen geworden, misschien ben je nog steeds op zoek naar die rol of baan die jou écht gelukkig maakt. Zelfs als je al ruim en breed begonnen bent aan jouw carrière, is het nooit te laat om jouw roeping te vinden! Volg onze simpele stappen en vind jouw droomjob .

ken je passies en sterke punten

Wanneer komen jouw passies naar boven? Denk na over interesses waar jij warm van wordt. Geeft werken met mensen je veel energie? Of misschien voel je wel voldoening als je de perfecte Excel formule vindt om een fout in een spreadsheet op te lossen. Zoek naar de connectie tussen jouw passies en mogelijke carrièremogelijkheden.

Net als het het kennen van je passies is het belangrijk om je sterktes te identificeren. Alleen omdat je kunst erg mooi vindt om naar te kijken, betekent bijvoorbeeld nog niet dat je morgen een atelier moet gaan openen. Jouw opleiding, werk en levenservaring hebben je waarschijnlijk geholpen om bepaalde expertise of vaardigheden te ontwikkelen die je voorop kunnen plaatsen in vergelijking tot de rest. Ken je sterktes en vindt manieren om jouw vaardigheden in te zetten om succesvol te worden in het veld dat jij interessant vindt.

maak wat tijd vrij

Het vinden van jouw droomjob kost tijd en toewijding. Probeer een uur of twee vrij te maken waarin je kunt reflecteren op jouw passies en vaardigheden en vast kan gaan zoeken naar jouw ultieme baan. Je zult de gemiddelde functieomschrijving, vaardigheden en het gemiddelde salaris willen weten. Misschien blijken er wel meer mogelijkheden te zijn in jouw gewenste werkveld dan jij denkt! Zorg voor stille, ongestoorde tijd om te reflecteren en te onderzoeken. Dit zal je helpen om informatie te verzamelen én bij het matchen van jouw vaardigheden met je droomjob.

Het nakijken en perfectioneren van jouw cv kost ook tijd. Je zult je laatste ervaring en opleidingen willen toevoegen. Voeg steekwoorden toe op de juiste plekken, zodat je cv beter wordt gevonden door jouw toekomstige werkgever. Update gelijk ook jouw LinkedIn en/of Facebook account. Een eenduidige boodschap komt sterk en professioneel over.

gebruik je netwerk

Heb je vrienden die van hun baan houden? Praat met hen over hun carrièrepad. Misschien hebben ze wel nuttige tips en inzichten die jou kunnen helpen om uiteindelijk je droomjob te vinden. Ze kunnen je zelfs misschien wel introduceren bij iemand die de carrière al heeft die jij ook zou willen hebben. Wat is er beter dan een verslag uit de eerste hand als je onderzoek doet?

Als je contact opneemt met mensen uit je netwerk, vergeet dan ook niet om met een expert van Randstad te praten. Als een van de grootste arbeidsbureaus ter wereld, heeft Randstad de mensen, contacten en middelen om jou de volgende stap in je carrière te helpen nemen!