werken-als-interim
werken-als-interim

Kreeg je je ontslag en ben je je job kwijt als gevolg van de coronacrisis? Of zit je in tijdelijke werkloosheid en weet je niet zeker wanneer je opnieuw aan de slag kunt? Dan is de kans groot dat je, net zoals duizenden andere Belgen, je opties aan het overwegen bent en nadenkt over de volgende stap in je carrière.

Als je het niet gemakkelijk hebt om snel een andere job te vinden, overweeg dan om tijdens je zoektocht uitzendwerk te doen en als interim aan de slag te gaan! Waarom? We geven je graag een overzicht van de belangrijkste voordelen van werk als interim terwijl je op zoek bent naar vast werk:

als interim heb je een bron van inkomsten

Als je een job hebt, weet je dat je een regelmatig inkomen krijgt en hoeveel dit bedraagt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele veranderingen aan de steunmaatregelen of aan je werkloosheidsuitkering. En je rechten blijven dezelfde!

je toont initiatief

Als je een tijdelijke baan neemt in plaats van te blijven wachten op die ene perfecte kans, toon je initiatief en laat je zien dat je bereid bent om hard te werken. Bedrijven met een vacature zien op je cv dat je steeds moeite hebt gedaan om actief te blijven, zelfs in deze turbulente en onzekere tijden.

werken als interim kan een vast contract opleveren

De kans bestaat dat je na je tijdelijke job een vast contract krijgt. Veel bedrijven schakelen uitzendkrachten in omdat ze op zoek zijn naar de juiste persoon voor een bepaalde functie. Zodra iemand geknipt blijkt voor de job, wordt hij of zij aangeworven als een permanent teamlid. Door ergens tijdelijk aan de slag te gaan, geef je dat bedrijf de kans om jou en je troeven beter te leren kennen en te zien welke meerwaarde jij kunt bieden.

als interim netwerk je en leer je mensen kennen

Tijdens je uitzendjob leer je nieuwe mensen bij een nieuw bedrijf kennen. Je kunt er netwerken en wie weet ontmoet je wel mensen die je bij je zoektocht naar een baan kunnen helpen. Misschien doet er zich wel een aantrekkelijke kans voor binnen het bedrijf of bij een andere onderneming die een vaste medewerker zoekt. Of misschien maak je als interim kennis met iemand die je met je carrière kan helpen en tips kan geven.

je bouwt zelfvertrouwen op

Werken is goed voor je zelfvertrouwen, zelfs als de job slechts tijdelijk is. Ontslagen worden of je baan verliezen is vervelend voor iedereen. Weer aan de slag gaan, met anderen communiceren en een stap vooruit zetten in je carrière doet je dus mentaal goed. Het geeft je zelfvertrouwen een boost, zodat je vol goede moed je zoektocht naar een vaste job kunt verderzetten.

je ontdekt en ontwikkelt nieuwe vaardigheden

Als je een tijdelijke job aanneemt, krijg je de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die mooi staan op je cv. Wie weet ontdek je wel vaardigheden en taken die je onverwacht interessant vindt! Zo kun je je zoektocht naar werk verder verfijnen en uitkijken naar een functie die je vroeger niet zou hebben overwogen.

Uitzendwerk is misschien wel net wat je nodig hebt om jouw vaste droomjob te vinden. Laat kansen niet links liggen omdat ze niet precies zijn wat je zoekt. Elke job kan je een stap dichter bij je uiteindelijke carrièredoel brengen. 

Zin om uitzendwerk te doen?