arbeidscontract
arbeidscontract

Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur of een tijdelijk met perspectief op vast. Of uitzendwerk met weekcontracten. Er is voor elk wat wils. Benieuwd welk type contract overeenkomst jou ligt? We doen er vijf uit de doeken – vind jouw match!

arbeidsovereenkomst onbepaalde duur

Vast werk betekent stabiliteit en gemoedsrust. De verwachtingen zijn helder en je werkgever engageert zich om je lang in dienst te houden. Een vaste job biedt ook diepgang, want je krijgt tijd om kennis te vergaren. Zeker als je werkgever in jouw ontwikkeling investeert. 

Is er een fit met de bedrijfscultuur? Dan zit je goed voor de lange termijn. Zo bouw je anciënniteit op, krijg je kansen om te groeien en strijk je gaandeweg een hoger loon op. Ben je op zoek naar zekerheid en een job die je naar je hand kan zetten? Een vast contract is jou op het lijf geschreven!
 

arbeidsovereenkomst bepaalde duur

Ben je van vele markten thuis? Hou je van verandering, maar wil je wél voor een zekere tijd werk hebben? Dan biedt een tijdelijk contract jou het beste van twee werelden: flexibiliteit en zekerheid.

Dit type contract wordt vaak ingezet bij tijdelijke projecten of om iemand voor een bepaalde periode te vervangen. Je kent de precieze einddatum van je contract zodat je tijdig naar iets nieuws kan uitkijken. Ondertussen houdt de afwisseling je scherp en doe je verschillende ervaringen op. Denk eraan: een werkgever mag maximaal vier opeenvolgende overeenkomsten afsluiten met jou. Duizendpoot met zin om brede ervaringen op te doen en toch relatieve zekerheid te genieten? Met dit soort arbeidscontract kom jij aan je trekken.
 

uitzendarbeid

Ben je op nog op zoek naar je ideale carrièrepad? Of heb je gewoon nog geen zin om je te binden aan één werkgever? Via uitzendarbeid ontdek je wat wel en niet leuk vindt. De perfecte mix van proeven en leren dus voor vrije vogels. 

Ook mooi meegenomen: je maakt kennis met veel mensen en timmert zo aan je professionele netwerk. Wie weet, raak je zo op een dag aan de job van je leven …Hou er wel rekening mee dat weekcontracten je geen zekerheid bieden. Je weet niet hoelang je ergens aan de slag bent. 
 

flexijobs

Wil je graag iets bijverdienen naast je hoofdjob? Dan doe je dat voordelig met een flexi-job. De naam verklapt het al: het gaat om een flexibele job met flexibele voorwaarden voor zowel jouw als je werkgever. Je mag onbeperkt bijklussen via een flexi-job zonder dat je bijkomende belastingen betaalt. Je brutoloon is dus gelijk aan je nettoloon.

Let wel: alleen als je gepensioneerd bent of als je een viervijfdebaan hebt mag je een flexi-job doen. En alleen in de horeca of de detailhandel. Om te starten als flexijobber moet je eenmalig een schriftelijke raamovereenkomst opmaken met je werkgever. Daarin staan afspraken over de functie en het basisloon. Daarna is er voor elke tewerkstelling een afzonderlijke arbeidsovereenkomst nodig. Werk je slechts één dag? Dan volstaat een mondeling contract.
 

projectsourcing

Ga je aan de slag via projectsourcing? Dan werk je aan diverse projecten binnen je vakgebied bij verschillende bedrijven. Geen project of bedrijf is hetzelfde waardoor je heel wat knowhow opbouwt. Ideaal voor als je graag uitgedaagd wordt en met nieuwe mensen samenwerkt. 

Je sluit je contract af met een projectsourcing bureau. Dat kan een contract van bepaalde duur zijn, zolang het project loopt of een van onbepaalde duur: je bent dan vast in dienst bij het projectsourcing bureau en je contract blijft verder lopen, ook wanneer een project is afgerond. Het bureau gaat dan voor jou op zoek naar een nieuw project om je tanden in te zetten.