job_sollicitatie
job_sollicitatie

Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek is de eerste stap op weg naar een jobaanbieding. De baan echt binnenhalen, dat doe je tijdens het gesprek. Geen ijzersterke sollicitatievaardigheden? Dan krijg je die jobaanbieding maar moeilijk te pakken. Tijdens het korte gesprek met de recruiter moet je:

  • jezelf verkopen en betrokkenheid tonen
  • een band met de recruiter opbouwen
  • tonen dat je de geknipte persoon bent om het bedrijf vooruit te helpen
  • nagaan of de baan wel echt bij je past

Makkelijk, toch? In dit artikel bespreken we de meest voorkomende redenen waarom je misschien wel vaak uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, maar er niet in slaagt om een jobaanbieding in de wacht te slepen.

1. je bent niet voorbereid

Je bereidt je best wel goed voor op een sollicitatiegesprek. Elk sollicitatiegesprek is immers uniek en een kans om een job aangeboden te krijgen. Je haalt er bovendien uit wat je erin stopt. Met een schitterend cv alleen klaar je de klus niet, want de concurrentie is moordend. Als andere kandidaten wél tijd en moeite besteden aan een goede voorbereiding, moet jij het onderspit delven. Bedenk van tevoren een antwoord op veelgestelde sollicitatievragen. Kom zoveel mogelijk te weten over het bedrijf. Imponeer de recruiter.
 

2. je bent niet zelfverzekerd

Je attitude speelt een belangrijke rol. Wie vol zelfvertrouwen en vastberaden overkomt, maakt een sterke indruk op anderen. Let op je lichaamstaal. Spreek vol overtuiging.  Gun jezelf wat tijd om te oefenen. Zo ben je misschien iets minder zenuwachtig voor het gesprek.

3. je zet je sterke punten niet in de kijker

Een sollicitatiegesprek is hét moment om je sterke punten uit te spelen. Die gewoon opsommen is niet voldoende. Je moet je woorden ook kracht bijzetten. Hoe?

  • Vertel een verhaal. Met enkele rake anekdotes kun je perfect illustreren waarom de opgenoemde eigenschappen je troeven zijn.  
  • Benadruk je prestaties met cijfers en statistieken.
  • Neem eventueel je portfolio of materiaal mee dat bewijst dat je goed bent in wat je doet of potentieel hebt… 

4. je lijkt wel een robot

Mensen werven mensen aan. Het is belangrijk om jezelf te zijn en je persoonlijkheid te tonen. Als je te onberispelijk of te onopvallend bent, laat je geen blijvende indruk na. Val op, wees niet zoals alle anderen.

5. je herhaalt wat in je cv staat

De recruiter kent de inhoud van je cv al. Herhaal tijdens een sollicitatiegesprek dus niet gewoon wat je daarin vermeld hebt. Denk eraan:  
je cv levert je het sollicitatiegesprek op. Maar het gesprek levert je een jobaanbieding op. Laat in het sollicitatiegesprek dus écht zien wat je in je mars hebt.
 

6. je pikt de signalen van de recruiter niet op

Recruiters geven vaak bepaalde signalen. Let dus goed op. Misschien willen ze dat je een antwoord afrondt. Of misschien willen ze net dat je dieper ingaat op een bepaald onderwerp. Let op de non-verbale communicatie van de recruiter.

7. je lijkt niet geïnteresseerd in de baan

Jij weet dat je de baan dolgraag wilt. Maar je moet de recruiter daar ook van overtuigen. Als je geen interesse lijkt te tonen, krijg je de baan gegarandeerd niet. Een positieve, energieke uitstraling tijdens het gesprek doet wonderen. Geef ook duidelijk aan dat je geïnteresseerd bent. Vraag wat de volgende stappen zijn, en neem zelf contact op met de werkgever als je niets meer hoort.

8. je hebt te hoge verwachtingen

Weet wat je waard bent. Te hoge eisen stellen of onredelijke loonverwachtingen kunnen je meteen de das omdoen. Weet welk loon je wilt én waarom het een eerlijke vergoeding is. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de gemiddelde lonen voor professionals met jouw ervaring en dienstjaren.

Een sollicitatiegesprek is het uitgelezen moment om te tonen waarom jij de ideale kandidaat bent.  Het is jouw kans om de baan te bemachtigen. Zet dan ook alles op alles.
 

Slaag je er maar niet om na een sollicitatiegesprek een jobaanbieding te krijgen? Wij kunnen je helpen uitzoeken waar je de mist in gaat!