https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Met pensioen gaan na een mooie carrière is voor velen een droom. Toch zijn er ook werknemers voor wie dit een nieuwe start is.

vraag goede raad aan je jonge collega's.

Wees niet bang om eruit te springen. Maak een actueel, creatief cv. Traditioneel begint dat met je naam, adres, leeftijd enzovoort. Daarna je opleiding, je ervaring en tot slot je hobby's. Waarom zou je dat niet omdraaien? Uiteindelijk is je opleiding minder relevant vandaag, maar je ervaring is dat des te meer. Je moet opvallen, niet in het minst door je enthousiasme. En op de werkvloer moet je durven iets te vragen. Zeker als het over ICT gaat, zijn collega's van twintig, dertig jaar jonger vaak meer bedreven. Maar dat is niet erg. De ene dag moet jij iets vragen, een dag later vragen zij iets aan jou, omdat jij bakken ervaring hebt.

quote icon

Tracht niet alleen je expertise in de schaal te werpen maar ook de competenties die je met de jaren hebt ontwikkeld en die nuttig zijn in een professionele omgeving.

Zet bij een sollicitatie zeker je sterke kanten in de verf maar wees ook eerlijk in de zaken waarin je minder mee bent. Anders creëer je onrealistische verwachtingen bij de werkgever en die veroorzaken alleen maar stress bij jezelf.