https://www.randstad.belangdurig-werkloos
https://www.randstad.belangdurig-werkloos

Enkele jaren werkloosheid op je cv plamuur je niet zomaar dicht. Je plaatst dat ook niet bovenaan je cv. Beter is om te beginnen met je kwaliteiten en ambities. Maar dat alleen volstaat niet. Wie langdurig werkloos is geweest, heeft begeleiding nodig.

terug aan het werk: langdurig werkzoekend.

quote icon

'Vind je als langdurig werkzoekende een job die niet 100% bij je past, start dan toch. Wie aan de slag is, krijgt sneller nieuwe jobs aangeboden.'  - Greetje Allaert, employability expert bij RiseSmart

Een bemiddelaar - die vind je via VDAB, Forem of Actiris - helpt je om op een professionele manier in contact te komen met werkgevers. Je bemiddelaar kent bedrijven, hun vacatures en stelt je voor aan werkgevers, met een focus op je competenties.

Weet dat je voor een hobbelig parcours staat. Het belangrijkste is in jezelf te blijven geloven. En om zoveel mogelijk te solliciteren. Krijg je een negatieve reactie, dan heb je altijd andere ijzers in het vuur hangen.

quote icon

Stages zijn een prima manier om opnieuw werkervaring op te doen. Zo ontdek je welk type job je ligt. Baat het niet, dan schaadt het niet. Maar intussen staat er wel weer iets op je cv.

Loopt je stage goed, kan er een IBO (individuele beroepsopleiding) volgen. Dit type contract kost de werkgever weinig en jij hebt de garantie dat je nadien een contract krijgt aangeboden voor minstens de duur van je IBO.

Vind je een job die niet 100% bij je past, start dan toch. De ervaring leert dat wie aan de slag is, sneller nieuwe jobs krijgt aangeboden.