ontslagbrief_schrijven
ontslagbrief_schrijven

Reisje rond de wereld, je droomjob gevonden of wat meer tijd om tot rust te komen? Je bent er klaar voor en laat je huidige job achter je. Nadat je je ontslagbrief geschreven hebt, tenminste. Weet je niet hoe dat moet? Ontdek hier hoe je een goede ontslagbrief schrijft en wat er bij komt kijken.

kort en bondig

Je brief hoeft geen literair hoogstandje te zijn. De reden van je vertrek, je plannen of je eventuele nieuwe werkgever mag je bijvoorbeeld achterwege laten. Ook als je iets op je lever hebt liggen, laat je beter je pen niet de vrije loop. Hou het kort, professioneel en feitelijk. 

Vind je de zakelijke toon niet passen bij jou en je baas? Een positieve noot is altijd leuk. Je kan je baas bijvoorbeeld bedanken voor de ervaring, kansen, fijne samenwerking of leerrijke momenten. Dat is absoluut een winner voor beide partijen.

welke info is verplicht?

Hou deze checklist bij de hand. Zo vergeet je niets belangrijks. Volgende gegevens vermeld je zeker in je ontslagbrief:

  • je naam en adresgegevens
  • de datum waarop je de brief overhandigt of verstuurt
  • het feit dat je ontslag wilt nemen en dus de arbeidsovereenkomst wilt beëindigen
  • het volledige adres van het bedrijf
  • de datum waarop de opzegtermijn ingaat
  • de duur van de opzegtermijn – die is bij wet vastgelegd
  • je handtekening

hoe overhandig je je ontslagbrief?

Er zijn drie manieren om je brief te overhandigen:

  1. je geeft de brief rechtstreeks aan je werkgever of verantwoordelijke. Maak hem op in tweevoud en laat je werkgever ondertekenen voor ontvangst.
  2. je verstuurt een aangetekende brief. 
  3. je bezorgt een deurwaardersexploot (akte voor als het heel snel moet gaan), maar dat gebeurt zelden.

kan ik mijn ontslagbrief via e-mail versturen?

Ja, dat kan. Je moet dan wel gebruikmaken van een erkend platform voor elektronische aangetekende zendingen. Een voorbeeld hiervan is het plaform www.aangetekende.email.

Om je ontslagbrief via een erkend platform te versturen, moeten zowel jij als je werkgever op het platform geregistreerd zijn. Alleen zo kan je werkgever je ontslagbrief digitaal ontvangen en ondertekenen. 

Nadat je jezelf op een erkend platform hebt geregistreerd, kan je je werkgever via het platform uitnodigen om hetzelfde te doen.

en wat met de opzegtermijn?

De opzegtermijn begint op de maandag die volgt na de week waarin je je werkgever kennis hebt gegeven van je ontslag. In geval van een aangetekende brief wordt de derde werkdag na de datum van verzending beschouwd als de datum van kennisgeving.

Bijvoorbeeld: verstuur je je aangetekende brief op donderdag 16 november, dan wordt dinsdag 21 november beschouwd als de datum van kennisgeving. Je opzegtermijn zal dan ingaan op maandag 27 november.

een voorbeeld van een korte ontslagbrief:

Je naam (voor- en achternaam)
Je adresgegevens

De naam van je werkgever 
Het volledige adres van je werkgever 

Plaats, datum

Beste [naam werkgever]

Via deze brief wil ik mijn ontslag indienen. Bij deze beëindig ik dan ook de arbeidsovereenkomst. De opzegtermijn van [berekende periode], die ingaat op [datum ingang opzeg] zal ik respecteren.

Ik wil jullie nog graag bedanken voor [positief iets: de samenwerking, kansen,...]. Ik hecht veel waarde aan de ervaring die ik heb kunnen opdoen binnen dit bedrijf.
 

Vriendelijke groeten

 

[Jouw volledige naam]
[jouw handtekening].