cv_tips
cv_tips

Hoe langer je carrière, hoe moeilijker om al je ervaring op je cv samen te vatten. Dat hoeft gelukkig ook niet. De recruiter wil vooral weten welke skills je geknipt maken voor de job waarvoor jij solliciteert. Aan jou om ze te selecteren. Wij helpen je met deze tips.

tip 1. kijk eens kritisch naar oude ervaringen

Dateert een job van meer dan 10 jaar terug? Bedenk of die nog wel relevant is om te vermelden. Kan je dezelfde skills laten zien met een recentere job? Ja? Schrappen maar!

Beslis je om werk van een tijdje terug toch op te nemen? Dan geldt: hoe ouder de job, hoe korter de beschrijving. Beperk je tot je functie, het bedrijf waarvoor je werkte en de periode waarin je deze job uitvoerde.

Pak vooral uit met je drie recentste functies. Noteer in bullets waarvoor je verantwoordelijk was en wat je hebt bereikt. Ontdek hier meer tips om je cv te boosten.

tip 2. focus op relevantie

Zoek je iets als boekhouder? Dan overtuig je de recruiter niet met je talent als strandwachter. Focus op recent werk dat ertoe doet. De kans wordt zo een pak groter dat je op sollicitatiegesprek mag.

Vergeet ook niet dat je na een lange carrière ook heel wat levenservaring hebt opgedaan. Beschik je over een standvastigheid die je collega’s kan inspireren? Dan mag je dat gerust vermelden. Lees meer tips om te solliciteren als 50-plusser.

tip 3. pas op met je highschool years

Het heeft weinig zin om activiteiten uit je middelbare schooljaren aan te halen. Ook al kijk jij er met veel nostalgie op terug. Recruiters zien dit misschien als een poging om je cv op te vullen.

Eén uitzondering: is je middelbare diploma het hoogste dat je behaalde? Dan mag je gerust de naam van je school, je richting en je afstudeerjaar vermelden. 

tip 4. geef structuur met tussentitels

Je hebt misschien al heel wat watertjes doorzwommen in verschillende sectoren. Maak het de recruiter makkelijk en biedt structuur. Zo kan je je werkervaringen schikken op functie of op sector. Aan jou de keuze.Gebruik ook tussentitels om je cv vlot scanbaar te maken. ‘Relevante werkervaring’ voor alles wat heel dicht bij de job waarop je solliciteert aansluit. En onder ‘Andere werkervaring’ zet je de andere skills die je in de verf wil zetten.

Meer advies over het perfecte cv?