https://www.randstad.be
https://www.randstad.be
Een carrièreswitch op je 52ste? Je moet het maar durven. Christophe slaagde erin. Hij zette vastberaden een punt achter zijn carrière van 28 jaar bij hetzelfde bedrijf. Om vervolgens resoluut een andere weg in te slaan. Amper 2 maanden later sleepte hij opnieuw een vast contract in de wacht, bij Bacoma. Met dank aan een ietwat enthousiaste Randstad-consultant.

Christophe is niet het type dat bij de pakken blijft neerzitten. Bijna drie decennia werkt hij als magazijnier in de automobielsector. Tot hij het op een dag helemaal gehad heeft met de koers die het bedrijf vaart. En waar de meesten stilletjes zouden aftellen tot hun pensioen, neemt hij een drastische beslissing. “Ik kon daar helemaal niet meer aarden met het nieuwe beleid. Dus nam ik ontslag.”

Zelf weggaan, dat betekent: geen recht op een ontslagvergoeding of andere voordelen. En omdat Christophe nu eenmaal zijn rekeningen moet betalen, besluit hij bij het Randstad-kantoor aan te kloppen in Battice. “Voor mij de ideale oplossing. Zonder werk vallen, was geen optie.”

Kiezen om ontslag te nemen was een risico, ja. Maar de andere optie? Ergens blijven waar ik niet gelukkig was. En kijk, mijn stoutmoedigheid werd beloond: al na een paar weken had ik een vast contract te pakken." Christophe – magazijnier

meteen onderhandeld over vast contract

Het contract komt er op initiatief van Randstad-consultant Véronique. “Zij had gezien dat mijn profiel perfect matchte met de vacature bij Bacoma. Dus stelde ze me voor om meteen te onderhandelen over een vast contract. Een optie die ik op dat moment zelfs nog niet eens had overwogen.”

Véronique stelt Christophe voor aan zaakvoerder Vanessa Riga. En die gaat in op het voorstel om hem na maximaal een maand interimwerk vast in dienst te nemen.

Dat Christophe eerst een maand 'proefdraait' met een tijdelijk contract, beschouwen zowel hij als Vanessa als een voordeel. “Het is een goede manier om aan te voelen of je past in het bedrijf, of het klikt met je collega's en of het werk je bevalt”, vindt Christophe. “Véronique zorgde ook voor een prima follow-up."

Mijn Randstad-consultant informeerde geregeld of alles vlot verliep. Ik ben er zeker van dat ze snel een andere job voor me had gevonden als dat niet het geval was geweest.


Vanessa deelt de visie van Christophe: “Dankzij de interimperiode konden we aftoetsen of die noodzakelijke klik er was. “Ik merkte al heel snel dat Christophe een echte aanwinst was”, vertelt Vanessa. “Zowel qua vaardigheden als op menselijk vlak. We zijn een klein familiebedrijf, met een hecht team, waarin open communicatie centraal staat. Christophe past helemaal in onze filosofie. Dus leek het me onnodig om te blijven aarzelen met dat contract. De vacature stond sowieso open.”

verwachtingen ingelost

Zowel Christophe als Vanessa zijn meer dan tevreden over het werk dat Randstad-consultant Véronique heeft geleverd.

Randstad had mijn behoeften als familiebedrijf perfect ingeschat. Christophe lost mijn verwachtingen volledig in: hij is betrouwbaar, hij past in het team én hij weet van aanpakken.” Vanessa Riga – zaakvoerder Bacoma 

Christophe vat zijn ervaring als volgt samen: “Het werk past echt bij me, het is helemaal wat ik zocht. Het type bedrijf spreekt me aan en er heerst een leuke sfeer onder de collega's. Valt er eens iemand uit? Dan weten we dat intern op te vangen – het voordeel van een klein bedrijf. Het is een omgeving waarin ik helemaal tot mijn recht kom. Véronique heeft tijdens het intakegesprek duidelijk goed naar me geluisterd.”

op zoek naar een vast contract?