50ans_postuler
50ans_postuler

Een nieuwe job te pakken krijgen als 50-plusser is niet eenvoudig. Veel werkgevers hebben vooroordelen over werknemers boven de 50, waardoor je soms voorbijgestoken wordt door andere kandidaten. Ben je op zoek naar een boeiende uitdaging? Grijp je kans. Met deze tips helpen we je op weg.

tip 1: speel je troeven uit

Het verstand komt met de jaren, zegt men weleens. En dat klopt! Als 50-plusser heb je al heel wat watertjes doorzwommen. Je hebt ervaring, niet alleen in je vak, maar ook als mens. Je hebt een standvastigheid die je collega’s kan inspireren. Aan troeven heb je dus geen gebrek. Die mag je zeker uitspelen in je motivatiebrief en tijdens je gesprekken met recruiters. Argumenteer bijvoorbeeld dat je je ervaring en kennis kunt delen met het hele team via inspiratiesessies.Ben je onverwacht terug op de arbeidsmarkt beland?

Lees nog meer tips om terug aan de slag te gaan als 50-plusser.

tip 2: kies een job die past in je leven

50-plussers krijgen vaak te maken met vooroordelen op de arbeidsmarkt. Onterecht, want iemand van 50 jaar heeft nog heel wat productieve jaren voor de boeg.

Zo heerst er ook het idee dat 50-plussers niet flexibel zijn. Kan jij je daar absoluut niet in vinden? Probeer dan eens een flexibele job. Daarmee pas je je werk perfect in je privéleven in of combineer je een deeltijdse job met een bijverdienste. En je leert snel veel bij!

tip 3: ga voor een vliegende start met uitzendwerk

Het aantal uitzendkrachten ouder dan 50 jaar is met 12% gestegen in 2020, volgens een Federgon-enquête van 2020. De reden? Die is duidelijk: uitzendwerk opent deuren, ook voor 50-plussers. Het is de ideale opstap naar een nieuwe uitdaging.

Kijk maar naar Luc (74) die na zijn pensioen als uitzendkracht ging werken in de zorgsector. Zijn werkgevers en collega’s zijn enorm dankbaar voor de expertise die hij aan de dag legt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Snuister door onze tijdelijke vacatures. Dan ben je straks ook weer vrolijk aan de slag