netwerking_professionals_clipper
netwerking_professionals_clipper

Eind augustus was het weer zover: we verwelkomden een tachtigtal professionals in Oostende voor een tochtje op de Clipper, een uniek zeilschip dat ons nauw aan het hart ligt. We spraken met enkele aanwezigen over de zonnige dag.

een zeilboot als netwerklocatie?

Een unieke plek om te netwerken, en één met betekenis. De Clipper, een zeilschip van 76 meter lang, werd in 1995 gebouwd naar het model van een 19de-eeuws koopvaardijschip. Het luxueuze zeilschip telt maar liefst 14 luxe hutten, een grote eetzaal (de longroom) en een buitenbar. De perfecte plek voor luxe cruises, avontuurlijke zeilreizen, diners en presentaties, dus.

Maar van waar komt de unieke connectie met Randstad dan? Eind jaren ’90 werd de clipper gebouwd op initiatief van Frits Goldschmeding, stichter van Randstad en verwoed zeiler. Bovendien werd het schip gebouwd door jonge werklozen en schoolverlaters die onder begeleiding belangrijke skills leerden om zo makkelijker de arbeidsmarkt te kunnen betreden. Ook nu voorziet de Clipper trouwens werkgelegenheid voor jonge talenten. Geen wonder dat dit project ons zo nauw aan het hart ligt.

connecteren met talenten

Een tachtigtal getalenteerde professionals verzamelden voor een frisse neus op de Clipper. Om de pracht en praal van de uitgestrekte zee te verkennen, maar ook om mensen uit verschillende uithoeken van de arbeidsmarkt te ontmoeten. “We hadden o.a. professionals in hr, leiderschapscoaching, change management, finance, sales, life sciences, marketing en business development aan boord,” vertelt Arthur Langeraert, recruiter specialist sales en marketing bij Randstad Professionals ons.

quote icon

Een informele manier om profielen die op zoek zijn naar een job met elkaar in contact te brengen – net zoals Goldschmeding het had gewillen.

Dennis Dreesen
director operations bij randstad professionals

workshops met Randstad RiseSmart

We trakteerden onze gasten ook op nieuwe inzichten: onze collega’s van Randstad RiseSmart, Olivia vanden Berghe en Anne-François Herbillon, leidden de workshops aan boord. De aanwezigen kregen bijvoorbeeld een initiatie in Insights Discovery, waarbij je jezelf en anderen beter leert begrijpen. Via een aantal vragen stel je je eigen profiel samen, wat je vervolgens onder de loep kunt nemen en vergelijken met dat van anderen. Zo weet je meteen hoe je met andere profielen kunt omgaan.

quote icon

Voor de genodigden was de combinatie van het nuttige met het aangename erg bijzonder. Voor de Randstad-medewerkers was de samenwerking tussen Professionals en RiseSmart dan weer geweldig.

Olivia vanden Berghe
coach bij randstad risesmart

zelf kennis maken met uniek talent?

Bij Randstad Professionals hebben we een neus voor sterk talent. We tonen hen unieke opportuniteiten helpen hen hun dromen waarmaken. Klinkt dat als iets voor jou? Neem contact met ons op en wordt een deel van het Professionals-netwerk.