https://www.randstad.be
De internationale rederij gespecialiseerd in containertransport, Mediterranean Shipping Company (MSC) in Antwerpen, is de meest aantrekkelijke werkgever in de Antwerpse regio. Dat blijkt uit een onderzoek van human resources-dienstverlener Randstad bij 1402 respondenten in Antwerpen. 42% van de mensen die het bedrijf kennen, wil er ook graag gaan werken. Daarmee wint MSC het van het chemisch bedrijf Lanxess (40%) en Euroports Belgium (39%), eveneens een havenbedrijf, gespecialiseerd in de maritieme supply chain. In 2014 werd Studio 100 nog uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke werkgever in Antwerpen. Toen claimden PSA Antwerp en Euroports de tweede en derde plaats en viel MSC net uit de top drie.

lokale arbeidsmarkt belangrijkst

Sinds 2000 reikt Randstad elk jaar een Award uit aan de meest aantrekkelijke werkgever in België. Dit gebeurt op basis van een onderzoek bij 11 000 respondenten. Voor dit onderzoek komen alleen bedrijven met meer dan 1000 werknemers in aanmerking. Dit jaar werd de nationale Randstad Award uitgereikt aan Janssen Pharmaceutica.

Maar omdat de lokale arbeidsmarkten in de praktijk de belangrijkste arbeidsmarkten zijn én ook kleinere bedrijven actief bezig zijn met employer branding, reikt Randstad sinds 6 jaar jaarlijks ook een regionale Randstad Award uit. Dit jaar bevroeg Randstad 1402 potentiële werknemers tussen 18 en 65 jaar uit Antwerpen. Hen werd gevraagd om Antwerpse bedrijven met minder dan 1000 werknemers te beoordelen op hun aantrekkelijkheid als werkgever.

logistiek niet aantrekkelijk?

Hoewel de sector van transport en logistiek in het nationaal onderzoek slechts een 16-de plaats bekleedt (op 23 sectoren) , wordt deze trend niet bevestigd in het Antwerpse. Met drie havenbedrijven - MSC Belgium, Euroports Belgium en PSA Antwerp – in de top vijf van de meest aantrekkelijke werkgevers, staat de logistieke sector wel degelijk ergens bovenaan op het verlanglijstje van de Antwerpenaren.

criteria

Naast de algemene aantrekkelijkheid werd ook gemeten hoe de bedrijven scoren op de verschillende eigenschappen die bepalend zijn voor de aantrekkelijkheid van een werkgever. MSC Belgium behaalt scores die ver boven het gemiddelde liggen voor financiële gezondheid, voor interessante jobs en voor aantrekkelijke loonvoorwaarden.

Lanxess en Dille & Kamille halen elk de beste score voor drie van de tien eigenschappen. Lanxess zet topscores neer voor werkzekerheid, doorgroeimogelijkheden en aantrekkelijke loonvoorwaarden. Dille & Kamille voor aandacht voor milieu en maatschappij, aangename werksfeer en een zeer goede reputatie. PSA Antwerp haalt de hoogste score voor evenwicht werk/privé en Coolblue voor het gebruik van de nieuwste technologieën. Kuwait Petroleum krijgt de hoogste score voor financiële gezondheid.

m/v?

Dille en Kamille draagt met 43,3% van hen die er graag zouden willen werken duidelijk de voorkeur weg van de vrouwen. MSC (39,4%) komt voor hen op de tweede en Lanxess op de derde plaats (38%). Voor de Antwerpse mannen is MSC met 43% de meest aantrekkelijke werkgever. Euroports (42,6%) en PSA Antwerp (41,6%) vervolledigen bij de mannen de top drie.

top 10 meest aantrekkelijke werkgevers Antwerpen

MSC Belgium 41,7%
Lanxess 39,7%
Euroports Belgium 39,1%
PSA Antwerp 37,0%
Dille & Kamille 36,0%
Kuwait Petroleum (Q8) 34,0%
Coolblue 32,7%
Koffie F. Rombouts 32,3%
Maersk Line Belgium 32,2%
Haribo Belgium 31,5%

voor meer informatie:
Jan Denys - 0495 599 415