coronacrisis: tijd voor een update van jouw HR-beleid?

Even een open deur intrappen: een HR-afdeling is bepalend voor de performantie van een bedrijf. Dat was altijd al het geval. Maar het belang van HR werd nog groter sinds de start van de lockdown dit voorjaar.

Voor heel wat HR-professionals was het niets minder dan koorddansen. Het thuiswerk (versneld) implementeren en het aansturen op afstand begeleiden. De veiligheid van de medewerkers bewaken. De continuïteit van de activiteiten garanderen én toch de kosten in lijn brengen met de wegkwijnende omzet. Waken over het welzijn van medewerkers en hen aangesloten houden bij het bedrijf in erg stresserende tijden,....  

Hoewel die enorme veranderingen en de snelheid waarmee we ze moesten ondergaan velen onder ons regelmatig naar adem deden happen, vormen ze vandaag misschien ook wel de aanleiding om onze HR-strategie tegen het licht te houden. Kom jij met jouw aanpak nog steeds tegemoet aan de veranderende noden van jouw bedrijf? 

Deze gids heeft de ambitie om je aan het denken te zetten. Om je te inspireren en inzichten en tips te geven over hoe je die HR-strategie kunt updaten. Niet alleen om vandaag te overleven, maar om te anticiperen op en te plannen voor de toekomst.

Wil je weten hoe?